MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ще раз про події на автошляху Алушта–Судак–Феодосія

07.06.2010   
Володимир Бацунов
Колегія суддів судової палати з кримінальних справ Апеляційного суду Автономної Республіки Крим задовольнила апеляцію Ніни Бугаєнко.

Колегія суддів судової палати з кримінальних справ Апеляційного суду Автономної Республіки Крим задовольнила апеляцію Ніни Бугаєнко.

Як ми писали в матеріалі від 17.05.2010 «Пригода на трасі. Що ж насправді відбулося?», ввечері 21 жовтня минулого року на 118 кілометрі автошляху Алушта–Судак–Феодосія у власному розбитому автомобілі БМВ-318 був знайдений мертвим Олександр Бугаєнко з багатьма тілесними ушкодженнями. ДАІ трактувала справу як ДТП, у порушенні кримінальної справи дружині загиблого Ніні Бугаєнко було неодноразово відмовлено. Ніна Бугаєнко звернулася зі скаргою на постанову про відмовлення у порушенні кримінальної справи від 29 грудня 2009 року старшого слідчого СВ Феодосійського МВ ГУ МВС України в АР Крим.

Феодосійський міський суд АР Крим задовольнив скаргу Ніни Бугаєнко: постанову про відмову у порушенні кримінальної справи відмінити, а матеріал направити в Феодосійський МВ ГУ МВС України в АР Крим для проведення додаткової перевірки. Тільки з невідомої причини в постанові зазначено, що «судом установлено, що 21.10.2009 р. приблизно в 21 год. на 118 км+850 м автошляху Алушта–Судак–Феодосія відбулося ДТП за участі водія Бугаєнка О. І.». Ніна Бугаєнко подала апеляцію в Апеляційний суд АР Крим з проханням зміни постанови Феодосійського міськсуду, оскільки невстановлені обставини (що відбулося саме ДТП) були названі постановою встановленими.

Колегія суддів судової палати з кримінальних справ Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Ухвалою від 20 травня 2010 року задовольнила апеляцію Ніни Бугаєнко – постанову судді Феодосійського міського суду від 30 березня 2010 року про відміну постанови слідчого про відмову в порушенні кримінальної справи і повернення матеріалів для проведення додаткової перевірки змінити, вилучивши з 4 абзацу постанови судді слова «Судом установлено», замінивши їх словами «Ст. слідчим СВ Феодосійського МВ ГУ МВС України в АР Крим капітаном міліції Д. О. Барановим установлено».

Проте, станом на 4 червня кримінальну справу за фактом вбивства Бугаєнко О. І. не порушено попри те, що апеляцію Ніна Бугаєнко задовільнено повністю ухвалою суду, повторимо, від 20.05.2010. Хоча певний прогрес помітний – помічник прокурора АР Крим з нагляду за міліцією І. Плотніков усно повідомив Ніну Бугаєнко про офіційне порушення кримінальної справи не пізніше середи 9 червня 2010 року.

 Поділитися