MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Методи цензури стають тоншимиНа початку червня зафіксовані факти спроб влади обмежити права журналістівТВі вимагає розслідування зловживань Хорошковським службовим становищемСуд позбавив частот 5 канал і ТВіFreedom House: Україна може втратити статус вільної країниАртикль 19: за час урядування нового Президента ситуація зі свободою слова погіршиласяБенкендорф заборонив працівникам НТКУ давати коментарі без дозволу прес-службиМіліція затримала члена НМПУ з ДонецькаЖурналісти «Експресу» оприлюднили відкритий лист до Президента про системний тискПрипинити тиск на журналістів, не допустити репресійЗасновано громадський рух «Стоп цензурі!» (+ список координаційної ради)Проти головного редактора газети відновлено кримінальну справу 5-річної давностіВсеукраїнський антирейтинг «Вороги преси 2009»ТВі: Хорошковський за законом не має права бути членом Вищої ради юстиціїОхоронці президента застосували силу до журналіста СТБ Сергія Андрушка«Стоп цензурі!»: учасники руху вимагають звільнити працівника УДО, який застосував силу до журналіста СТБ«Стоп цензурі!» не зустрічатиметься з владою та силовими структурами, допоки не звільнять охоронця УДО, що напав на журналістаТВі оскаржує призначення Хорошковського членом Вищої ради юстиції«5 канал» відкрив гарячу лінію «Час свободи»Мілітариzовані: Росія посилює діяльність ‘Юнармії’ у Криму

«Репортери без кордонів»: медіа-магнат не може очолювати СБУ

11.06.2010    джерело: www.dw-world.de

Міжнародна журналістська організація «Репортери без кордонів» застерігає, що позиції України у рейтингу свободи преси можуть різко погіршитись. Це станеться, якщо влада негайно не піде на діалог із журналістами.
Міжнародна журналістська спільнота стурбована ознаками обмеження свободи слова в Україні, сказав в інтерв’ю Deutsche Welle представник «Репортерів» Жіль Лордет. Президент Янукович має негайно по суті відреагувати на вимоги журналістів, які проводять акцію «Стоп цензурі», а також на звернення співробітників «5 каналу» та «ТВі», які протестують проти втрати ліцензій на мовлення.
Конфлікт інтересів
Лордет називає неприйнятною ситуацію, коли керівництво Службою безпеки України доручене Валерію Хорошковському, якого пов´язують з медіа-групою «Інтер». «Це абсолютно несумісно зі свободою слова. Тут очевидний конфлікт інтересів. Не можна бути власником медіа-групи і суміщати це з таким відповідальним мандатом як керівництво спецслужбою та членством у Вищій раді юстиції»,- наголошує Лордет.
Представник журналістської організації переконаний, що призначення на ці посади впливового представника медіа-бізнесу є помилковим. Мовляв, будь-який власник зацікавлений у розвитку свого бізнесу і утвердженні позицій на ринку, що створює ризики зловживання службовим становищем.
Сигнал від Януковича
На думку Лордета, Хорошковський має піти принаймні з Вищої ради юстиції, а президент Янукович має у нинішній ситуації дати сигнал суспільству про неприпустимість економічного і політичного тиску на ЗМІ.
Жіль Лордет повідомив, що у другій половині липня делегація «Репортерів без кордонів» відвідає Україну для зустрічей з журналістами та з президентом Януковичем.
Хорошковський вимагає доказів
Натомість глава СБУ Валерiй Хорошковський вважає неправдивими звинувачення "5 каналу" у тиску на суд i вимагає оприлюднити докази. Напередодні редакцiя "5 каналу" у вiдкритому листi до президента України Вiктора Януковича заявила про загрозу з боку глави СБУ. Журналiсти зазначають: "За вашою спиною вiдбуваються спроби чинного глави СБУ, члена Вищої ради юстицiї та вiдомого бiзнесмена Валерiя Хорошковського, якого пов’язують з телеканалами групи "Iнтер", знищити "5 канал".

 Поділитися