MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

«Репортери без кордонів»: медіа-магнат не може очолювати СБУМетоди цензури стають тоншимиНа початку червня зафіксовані факти спроб влади обмежити права журналістівТВі вимагає розслідування зловживань Хорошковським службовим становищемСуд позбавив частот 5 канал і ТВіFreedom House: Україна може втратити статус вільної країниАртикль 19: за час урядування нового Президента ситуація зі свободою слова погіршиласяБенкендорф заборонив працівникам НТКУ давати коментарі без дозволу прес-службиМіліція затримала члена НМПУ з ДонецькаЖурналісти «Експресу» оприлюднили відкритий лист до Президента про системний тискПрипинити тиск на журналістів, не допустити репресійЗасновано громадський рух «Стоп цензурі!» (+ список координаційної ради)Проти головного редактора газети відновлено кримінальну справу 5-річної давностіВсеукраїнський антирейтинг «Вороги преси 2009»Охоронці президента застосували силу до журналіста СТБ Сергія Андрушка«Стоп цензурі!»: учасники руху вимагають звільнити працівника УДО, який застосував силу до журналіста СТБ«Стоп цензурі!» не зустрічатиметься з владою та силовими структурами, допоки не звільнять охоронця УДО, що напав на журналістаТВі оскаржує призначення Хорошковського членом Вищої ради юстиції«5 канал» відкрив гарячу лінію «Час свободи»Не визнавати ‘фарс Кремля’

ТВі: Хорошковський за законом не має права бути членом Вищої ради юстиції

11.06.2010    джерело: www.telekritika.ua

Телеканал ТВі» просить Президента України скасувати указ про призначення Валерія Хорошковського членом Вищої ради юстиції, посилаючись при цьому на статтю 6 Закону України «Про Вищу раду юстиції». Таке повідомлення розіслала прес-служба ТВі

«На посаду члена Вищої ради юстиції може бути рекомендований громадянин України, не молодший тридцяти п’яти років і не старший шістдесяти років, який проживає в Україні не менш як десять останніх років, володіє державною мовою, має вищу юридичну освіту та стаж роботи в галузі права не менше десяти років. Вимоги частини першої цієї статті не поширюються на осіб, які входять до складу Вищої ради юстиції за посадою», - ідеться в законі.

Канал ТВі вважає, що голова СБУ і неофіційний медіавласник Валерій Хорошковський ввів в оману адміністрацію президента України*, не повідомивши, що не має законного права обіймати цю посаду.

«З біографії Хорошковського випливає, що він такого стажу не має. Вимоги цієї статті не поширюються хіба що на осіб, які входять до складу Вищої ради юстиції за посадою, а це Голова Верховного суду України, міністр юстиції України та Генеральний прокурор України. Посада Голови служби безпеки України не входить до цього переліку», - ідеться в заяві каналу.

У прес-службі ВРЮ коментувати заяву телеканалу відмовилися, переадресувавши ТК до «суб’єкта призначення, яким є президент України».

У приймальні заступника голови Адміністрації Президента Ганни Герман ТК порадили подати інформаційний запит. 

ТК звернулася з офіційним запитом щодо того, які були правові підстави цього кадрового призначення та якою буде реакція Адміністрації Президента на заяву ТВі, до АП і очікує на відповідь.

«Телекритика»

http://telekritika.ua/news/2010-06-10/53558

 

див. http://kommersant.ua/doc.html?docId=1379227

Представители комитета Верховной рады по вопросам правосудия по-разному оценивают данное назначение. "Хорошковский? Это даже не смешно! Он же не специалист в этой отрасли! Венецианская комиссия рекомендовала назначать в ВСЮ судей, действующих или в отставке",– заявил Ъ первый заместитель председателя комитета Юрий Кармазин ("Наша Украина–Народная самооборона"). "Хорошковский – профессиональный менеджер, который показал себя достойно на таможне и в СБУ. То, что он не является профессиональным юристом, не имеет значения",– убежден заместитель председателя комитета, член ВСЮ Валерий Бондык (Партия регионов).

Господин Кармазин выражает опасения в связи с тем, что Виктор Янукович и его соратники по партии контролируют больше половины голосов в ВСЮ. "Судебная власть подчиняется одной политической силе",– отмечает он. Господин Бондык соглашается с коллегой, но не видит в этом проблемы: "Хорошковский будет действовать так, как скажет президент. И это абсолютно правильно".

 Поділитися