MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Сьогодні Дерево. Завтра – ТИ! Всеукраїнська акція на підтримку харків’янЗвернення до Президента УкраїниЧергове беззаконня судової владиЩе два судові рішення у справах захисників парку ім. ГорькогоПриєднайтесь до звернення щодо незаконних дій харківської місцевої влади!Дії, несумісні з демократією. Ч. 1: ХарківВсе судебные решения по защитникам Парка Горького будут обжалованыЧотири судові рішення у справах захисників парку ім. ГорькогоВідкрите звернення Української Гельсінської спілки з прав людини: Міліція виконує незаконні вказівкиСегодня в Харькове – пикет против неправомерных действий милицииСьогодні їх, а завтра – васЗащитники парка Горького у здания облгосадминистрации (8:20)Ночное нападение на защитников парка в ХарьковеДокументи на дорогу через Парк ГорькогоЭволюция проекта дороги через Парк ГорькогоВідповідь Міністерства навколишнього природного середовища на запит щодо харківського Парку ім. ГорькогоГосэкоинспекция проверит законность вырубки деревьевПрезиденту Украины: Спасите наш Парк Горького!Вирубка дерев і затримання їхніх захисників у Харківському центральному паркуВідкрите звернення Української Гельсінської спілки з прав людини

Як Могильов «забезпечує охорону громадського порядку»

16.06.2010    джерело: www.unian.net

Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов вважає законним рішення влади Харкова про вирубування дерев у Центральному парку культури і відпочинку імені Горького для будівництва дороги.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на засіданні колегії Головного управління МВС України в Харківській області, коментуючи вирубування дерев в парку імені Горького, що викликало масові протести з боку харків’ян і зіткнення на місці проведення робіт.

«Рішення про прокладення дороги ухвалене владою, воно прийняте законно, ми повинні забезпечити те, аби ця норма закону виконувалася», - заявив А.Могильов.

«Якщо вона комусь не подобається, - додав міністр, - у нього є право звернутися до суду, а доки воно діє, ми повинні забезпечувати виконання цієї норми закону. Крапка. Ми не повинні озиратися, що хтось вважає це правильним чи неправильним… Завдання міліції забезпечити охорону громадського порядку».

А.Могильов вважає, що події в парку імені Горького свідчать про нестабільність громадсько-політичної ситуації в Україні, і вони надто перебільшені, а міліцію використовують у своїх цілях.

«Ми, на жаль, зараз, - сказав міністр, - живемо ще в період суспільно-політичної нестабільності, і останні події в Харкові свідчать, що тут з будь-якої дії намагаються роздути величезний міхур або пухир, і створити на грунті цього оплачувані акції».

За словами міністра, міліцію намагаються втягнути в різні конфлікти з того чи іншого боку.

Як повідомляв УНІАН, 19 травня виконавчий комітет Харківської міської ради ухвалив рішення «Про видалення зелених насаджень між вулицею Новгородською і Сумською в районі вулиці Біла Акація», яким дозволив вирубати на території Центрального парку культури і відпочинку імені Максима Горького 503 дерева.

20 травня на захист найстарішого парку міста вийшли активісти з вимогою припинити вирубування столітніх дерев без погодження з Державною екологічною інспекцією Міністерства охорони навколишнього природного середовища України і без резолюції громадських слухань.

Упродовж двох тижнів на території парку проходили зіткнення між захисниками дерев і так званою муніципальною охороною. Було встановлено намети, в яких цілодобово чергували активісти, на деревах сиділи альпіністи, аби перешкодити вирубуванню дерев. У результаті зіткнень декількох активістів було госпіталізовано.

 Поділитися