MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

«Стоп цензурі!»: учасники руху вимагають звільнити працівника УДО, який застосував силу до журналіста СТБОхоронці президента застосували силу до журналіста СТБ Сергія АндрушкаТВі: Хорошковський за законом не має права бути членом Вищої ради юстиції«Репортери без кордонів»: медіа-магнат не може очолювати СБУМетоди цензури стають тоншимиНа початку червня зафіксовані факти спроб влади обмежити права журналістівТВі вимагає розслідування зловживань Хорошковським службовим становищемСуд позбавив частот 5 канал і ТВіFreedom House: Україна може втратити статус вільної країниАртикль 19: за час урядування нового Президента ситуація зі свободою слова погіршиласяБенкендорф заборонив працівникам НТКУ давати коментарі без дозволу прес-службиМіліція затримала члена НМПУ з ДонецькаЖурналісти «Експресу» оприлюднили відкритий лист до Президента про системний тискПрипинити тиск на журналістів, не допустити репресійЗасновано громадський рух «Стоп цензурі!» (+ список координаційної ради)Проти головного редактора газети відновлено кримінальну справу 5-річної давностіВсеукраїнський антирейтинг «Вороги преси 2009»«5 канал» відкрив гарячу лінію «Час свободи»Не визнавати ‘фарс Кремля’Як наука опирається тиранії. Дайджест російських протестів

ТВі оскаржує призначення Хорошковського членом Вищої ради юстиції

18.06.2010    джерело: www.telekritika.ua
Стаття 6 Закону України «Про Вищу раду юстиції» вказує на те, що на посаду члена Вищої ради юстиції може бути рекомендований громадянин України, який має стаж роботи в галузі права не менше десяти років. З біографії Хорошковського випливає, що він такого стажу не має

Телеканал ТВі в Окружному адміністративному суді міста Києва оскаржив указ президента № 644/2010 про призначення членом Вищої ради юстиції Валерія Хорошковського. Про це ТК повідомила прес-служба каналу.

Як уточнив ТК генеральний директор ТВі Микола Княжицький, позовна заява подана 17 червня.

На думку юристів ТВі, призначення Валерія Хорошковського є неправомірним. Стаття 6 Закону України «Про Вищу раду юстиції» вказує на те, що на посаду члена Вищої ради юстиції може бути рекомендований громадянин України, який має стаж роботи в галузі права не менше десяти років. З біографії Хорошковського випливає, що він такого стажу не має, зазначають юристи ТВі. Вимоги цієї статті не поширюються лише на осіб, які входять до складу Вищої ради юстиції за посадою, а це: голова Верховного Суду України, міністр юстиції та генеральний прокурор України. Посада голови Служби безпеки України не входить до цього переліку.

Зважаючи на це, телеканал просить Окружний адміністративний суд визнати указ президента про призначення Валерія Хорошковського нечинним  через його невідповідність закону. На цій же підставі ТВі просить суд скасувати указ президента.

Раніше, як повідомляла ТК, ТВі звертався до президента Віктора Януковича з проханням скасувати цей указ.

Перед тим журналісти ТВі у відкритій заяві вимагали створення незалежної парламентської комісії по розслідуванню зловживанням службовим становищем з боку голови Валерія Хорошковського в інтересах власного бізнесу.

Нагадаємо, 8 червня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позовні вимоги телеканалів групи «Інтер» до Нацради в повному обсязі та скасував результати січневого конкурсу на вільні частоти, головними переможцями якого були ТВі і 5 канал. Валерій Хорошковський називає себе кінцевим власником медіагрупи «Інтер»

 Поділитися