MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Засудження міліціонера

18.06.2010   
Андрій Кристенко
Апеляційний суд Харківської області визнав винним міліціонера, який у вересні 2006 р. побив людину.

Сьогодні Апеляційний суд Харківської області визнав колишнього міліціонера Вовчанського РВ Харківської області пана Тимофєєва винним у перевищенні службових  повноважень, яке супроводжувалося насильством та ображало особисту  гідність  Олександра Скрипника (ч. 2 статті 365 Кримінального Кодексу України).

 16 вересня 2006 року міліціонер Тимофєєв побив Олександра біля дискотеки в селі Білий Колодязь Вовчанського району Харківської області.

Прокуратура багаторазово відмовляла матері Олександра в порушенні кримінальної справи проти Тимофєєва, проте наполегливість родини Скрипників та серйозні докази проти міліціонера змусили прокуратуру порушити кримінальну справу.

 Справа розглядалась в Вовчанському та Бурлукському судах, судді яких відводились або заявляли самовідводи. Рішення по справі проти міліціонера прийняв Апеляційний суд Харківської області.

 Суд призначив мінімальне покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки із  позбавленням  права  обіймати певні посади, проте звільнив засудженого  від відбування призначеного покарання з іспитовим  строком в 2 роки. Суд призначив Олександру 15000 гривень в якості компенсації за понесену моральну шкоду.

 Захисником Олександра в судах була юрист ХПГ Айгуль Муканова.

 Поділитися