MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Влада забороняє мітинги, згадуючи СРСРНа Майдані пройшов протест-моб проти законопроекту 2450Щодо проекту закону № 2450 „Про мирні зібрання“Відкрите звернення щодо оприлюднення за-конопроекту № 2450 «Про порядок організа-ції і проведення мирних заходів»Представники громадськості встановили deadline для розгляду Верховною Радою законопроекту Про громадські організаціїБоротьба за внесення на розгляд ВР законопроекту Про громадські організаціїГромадські організації просять Тимошенко виконувати свої обіцянкиДепутати відмовилися розглядати законопроект про громадські організаціїГромадським організаціям – новий законВ Украине обнаружены проблемы с соблюдением демократических свобод«Дім Свободи» відзначає згортання демократії у Росії й обіцяє уважно стежити за УкраїноюВ Україну повертається політичний принцип розподіл частот на мовлення?5 канал добився перегляду тяжби з ХорошковськимТВі звернувся з відкритим листом до державного секретаря США Гіларі Клінтон.У справі за позовом ТВі суд витребував у президента докази роботи Хорошковського в галузі праваНа встрече студентов с Клинтон задержали борцов с цензуройПредставники «Стоп цензурі!» розповіли Хілларі Клінтон про загрози свободі слова в УкраїніУряд України береться за інформаґенціїПолітичне множення на нуль«У-Медіа»: У теленовинах головний тренд - замовчування

Охорона Президента розігнала кримських татар під стінами АП

22.06.2010    джерело: www.unian.net
Мирна акція протесту була організована кримчанами у зв’язку з відсутністю у них можливості кілька років поспіль законним шляхом одержати землю для будівництва житла

Охорона Президента України Віктора Януковича розігнала мирну акцію кримських татар, що відбувалася перед будівлею Адміністрації глави держави в Києві.

Про це УНІАН повідомили в громадській організації «Авдет».

Мирна акція протесту була організована кримчанами у зв’язку з відсутністю у них можливості кілька років поспіль законним шляхом одержати землю для будівництва житла.

21 червня близько 100 кримчан організували біля будівлі Адміністрації Президента України пікет з метою привернути увагу В.Януковича до земельного питання в Криму. Були виставлені гасла: «Чиновників – саботажників ініціатив Президента – до відповіді», «Землю - народу», «Земельне питання в Криму – під контроль Президента». Учасники акції – літні люди, позбавлені землі під час депортації, і молодь, яка не має землі, говориться в повідомленні.

Сьогодні, 22 червня, охорона Президента зачитала пікетникам рішення Окружного адміністративного суду Києва. Рішення передбачає «встановити обмеження на реалізацію прав на мирні збори шляхом заборони громадянам України в особі Мамбетова А.А. проведення з 22.06.2010 безстрокової акції біля Адміністрації Президента України. Постанова суду підлягає негайному виконанню».

Учасники акції вважають, що обмеження права жителів Криму на мирні збори є дискримінацією і порушенням Конституції України.

При цьому в постанові зазначається, що ні позивач, ні відповідач на суд не з’явилися. Учасники акції стверджують, що нічого не знали про це судове засідання. «Це рішення, абсолютно протизаконне і антиконституційне, охорона Президента кинулася виконувати із завзяттям, гідним завзяття солдатів, які проводили депортацію кримських татар у 1944 році. Учасникам акції було заявлено, що якщо впродовж години вони не згорнуть пікет, проти стареньких і зеленої молоді буде застосовано силу. При цьому пікетникам було продемонстровано два автобуси зі спецназівцями і тюремний «воронок», - говориться в повідомленні. У зв’язку з цим учасники акції змушені були згорнути свою акцію протесту.

 Поділитися