MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Портал захисту прав пацієнтів

07.07.2010    джерело: www.civicua.org
Оксана Маслова

Працює оновлений Портал захисту прав пацієнтів. Відтепер ще більше корисної інформації з питань медичного права в Україні, більш доступний інтерфейс, можливість самостійно обрати будь-яку з тематичних рсс-стрічок, слідкувати за новинами в Twitter та нова адреса - www.healthrights.org.ua.

Кожна людина певну частину свого життя є пацієнтом. Здоров’я – найцінніша складова, і ми маємо право розраховувати на оперативну, адекватну та кваліфіковану допомогу. На жаль, не завжди діагностика та лікування здійснюються на належному професійному рівні. Тому важливо знати та вміти захищати свої права. Як це зробити? На це питання відповість Портал захисту прав пацієнтів

Засновники оновили портал таким чином, щоб Вам було якнайлегше знайти найбільш корисну для себе інформацію. Розділ Журналістам містить найсвіжіші анонси, останні новини, прес-релізи та публікації з тематики захисту прав пацієнтів. Також цей розділ допоможе підняти професійний рівень завдяки можливості брати участь у навчальних заходах, інформація про які оперативно розміщується в розділі навчання. Допоможе краще зрозуміти проблему й підготовлений фахівцями в галузі медичного права глосарій.

В розділі Пацієнтам - рекомендації, як діяти в складних ситуаціях під час спілкування з лікарями та медустановами. Тут є задокументовані історії про те, як пацієнти відстояли свої медичні права. Крім того, можна безкоштовно отримати консультацію юриста в режимі он-лайн, а також адреси й телефони, куди звертатися по безкоштовну допомогу.

Розділ Правникам містить анонси заходів, посилання на чинне законодавство та корисні ресурси. Цікавими для фахівців будуть тематичний Реєстр судових рішень, типові документи, а також Книги та матеріали заходів, де зібрані статті, дослідження, книги з захисту прав пацієнтів, та крім цього розміщені матеріали тренінгів, конференцій та круглих столів.

Також фахівці та НУО мають унікальну можливість повідомити про заходи, які вони організовують на національному рівні, надіславши відповідний анонс та прес-реліз на адресу [email protected]

Крім того, сайт містить відео, актуальні опитування та форум, в якому ви зможете обговорити найбільш наболіле та познайомитися з думками фахівців.

Ви можете підписатися на безкоштовне розсилання найцікавішої інформації Порталу захисту прав пацієнтів на Вашу електрону пошту, щоб зекономити час та завжди бути в курсі подій. Також Ви можете слідкувати за Порталом за допомогою RSS та Twitter.

Проект виконується за фінансової підтримки Програми "Громадське здоров'я" Міжнародного фонду "Відродження".

Організація запрошує Вас долучитися до захисту прав пацієнтів в Україні.

Кожен має право на захист своїх медичних прав.



Джерело : Портал захисту прав пацієнтів

Автор : Оксана Маслова, координатор проекту

 Поділитися