MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відкритий лист Міністру внутрішніх справ України Могильову А.В.

14.07.2010   
Члени комісії з відбору кандидатів на заміщення посад помічників міністра – працівників управління з моніторингу дотримання прав людини в діяльності ОВС (2008) заявляють, що оцінка кадрового складу Управління не тільки не відповідає дійсності, але й порочить честь та гідність членів комісії.

9 липня 2010 року під час телевізійного шоу «Велика політика», відповідаючи на питання щодо скорочення управління моніторингу дотримання прав людини в діяльності ОВС України, Ви надали відповідь, що «там половина людей – это были призванные знакомые, я не буду говорить, там кумовья, братья, сватья и так далее».

Ми, члени комісії з відбору кандидатів на заміщення посад помічників міністра – працівників управління з моніторингу дотримання прав людини в діяльності ОВС (2008) заявляємо, що така оцінка кадрового складу Управління не тільки не відповідає дійсності, але й порочить нашу честь та гідність.

Добір помічників міністра з прав людини у 2008 році вперше проведено відкрито, про що було зроблено офіційне оголошення на сайті МВС України. В роботі комісії по відбору кандидатів на заміщення посад помічників міністра з прав людини взяли участь представники недержавних організацій, які найкраще обізнані із станом справ по захисту прав людини. Кандидати на посаду надавали свої мотиваційні листи, а також проходили співбесіду. Такі принципи повністю відповідають європейській практиці і саме від неї встигло відмовитися новітнє керівництво МВС України.

Розповсюдження Вами неправдивих відомостей про кадровий склад Управління та помічників міністра з прав людини продовжує кампанію нового керівництва МВС України по руйнуванню системи моніторингу за діяльністю органів внутрішніх справ України, яка будувалась на співпраці з правозахисними організаціями, кампанію по компрометації нас та колишніх працівників Управління, які були, до речі, звільнені із грубим порушенням норм трудового законодавства, що також підриває статус МВС як правоохоронного відомства.

Ваш вислів є обманом як громадян, суспільства, так і керівництва держави. Нагадаємо, що ще в березні 2010 року Президент вказав Вам на недоцільність економії на правах людини та скорочення УМДПЛ. Втім управління було ліквідовано, так само як і мобільні групи моніторингу дотримання прав людини в діяльності ОВС та громадські ради, до складу яких входили представники правозахисних організацій.

Здійснений колишніми помічниками міністра з прав людини в діяльності органів внутрішніх справ моніторинг «100 днів нового керівництва МВС України» показав, що ситуація із дотриманням прав людини в МВС погіршується, і що заяви керівництва про продовження співпраці із правозахисниками та здійснення реальних кроків щодо дотримання прав людини в міліції не відповідають дійсності.

Ми вимагаємо спростувати надану Вами недостовірну інформацію під час передачі щодо кадрового складу помічників міністра з прав людини та публічно вибачитися перед нами.

 

Члени комісії з відбору кандидатів на заміщення посад помічників Міністра – працівників управління з моніторингу дотримання прав людини в діяльності ОВС (2008):

 

Катерина Левченко,

 

народний депутат України 5 скликання, Радник Міністра внутрішніх справ з прав людини та гендерних питань (2004-2006), заступник керівника Апарату Міністра-Радник Міністра (2008-2010), президент Міжнародного центру «Ла Страда-Україна», заступник голови комісії, член Громадської Ради із забезпечення прав людини при МВС України    

 

Євген Захаров,

 

співголова Харківської правозахисної групи, співголова Громадської ради з питань забезпечення прав людини при МВС, член правління міжнародного товариства «Меморіал», Співголова Громадської Ради із забезпечення прав людини при МВС України

 

Роман Романов,

 

Директор програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду «Відродження»

 

Володимир Чемерис,

 

народний депутат 2 скликання, член правління ГО Інститут «Республіка», член Громадської Ради із забезпечення прав людини при МВС України

 

12 липня 2010 року

 

 Поділитися