MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

УДО відмовилось назвати охоронця, який застосував силу до Сергія АндрушкаАндрушку відмовили в порушенні кримінальної справи«Стоп цензурі!» не зустрічатиметься з владою та силовими структурами, допоки не звільнять охоронця УДО, що напав на журналіста«Стоп цензурі!»: учасники руху вимагають звільнити працівника УДО, який застосував силу до журналіста СТБОхоронці президента застосували силу до журналіста СТБ Сергія АндрушкаТВі: Хорошковський за законом не має права бути членом Вищої ради юстиції«Репортери без кордонів»: медіа-магнат не може очолювати СБУМетоди цензури стають тоншимиНа початку червня зафіксовані факти спроб влади обмежити права журналістівТВі вимагає розслідування зловживань Хорошковським службовим становищемСуд позбавив частот 5 канал і ТВіFreedom House: Україна може втратити статус вільної країниАртикль 19: за час урядування нового Президента ситуація зі свободою слова погіршиласяБенкендорф заборонив працівникам НТКУ давати коментарі без дозволу прес-службиМіліція затримала члена НМПУ з ДонецькаЖурналісти «Експресу» оприлюднили відкритий лист до Президента про системний тискПрипинити тиск на журналістів, не допустити репресійЗасновано громадський рух «Стоп цензурі!» (+ список координаційної ради)Проти головного редактора газети відновлено кримінальну справу 5-річної давностіВсеукраїнський антирейтинг «Вороги преси 2009»

До України прибувають «Репортери без кордонів»

19.07.2010    джерело: www.radiosvoboda.org
Попередньо правозахисники планували зустрітися з керівництвом Адміністрації Президента. Проте, представників «Репортерів без кордонів» не попередили, що керівництво президентської Адміністрації нині у відпустці.

З візитом до України прибуває делегація міжнародної організації «Репортери без кордонів». Попередньо правозахисники планували зустрітися з керівництвом Адміністрації Президента. Проте, як з’ясувало «Радіо Свобода», представників «Репортерів без кордонів» не попередили, що керівництво президентської Адміністрації нині у відпустці.

Відносини нового керівництва України та міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів» розпочалися з непорозуміння, яке виникло через заяви на спільному брифінгу у Києві заступника глави Адміністрації Президента Ганни Герман та юриста «Репортерів без кордонів» Жана Мартана. Тоді французький медіаексперт зокрема зазначив, що «побачив реформи в Україні, в тому числі, в питанні свободи слова».
Ці слова здивували керівництво «Репортерів без кордонів», бо вже наступного дня у правозахисній організації повідомили, що не уповноважували Мартана робити жодних заяв щодо свободи слова в Україні.
Незабаром Ганна Герман офіційно запросила представників цієї організації в Україну, проте свій візит правозахисники запланували на 19-21 липня. Хоча, як виявилося, в цей час керівництво президентської Адміністрації перебуватиме у відпустці. І, як повідомила  напередодні у ЗМІ заступник глави Адміністрації Ганна Герман, вона не перериватиме відпустку для зустрічі з представниками «Репортерів без кордонів».
«Радіо Свобода» вдалося зв’язатися з керівником дослідницьких програм «Репортерів без кордонів» Жілем Лорде. За його словами, донині делегації було невідомо, що під час візиту їм не вдасться зустрітися з владою. «Ви кажете мені, що керівництво перебуватиме у відпустці – я навіть не знав про це. Думаю, делегація все одно намагатиметься зустрітися хоча б із кимось із представників влади», – зазначив він.
Водночас пізніше в організації уточнили, що зустріч із керівництвом держави скоріш за все відбудеться наприкінці серпня чи у вересні. Керівник європейського напрямку «Репортерів без кордонів» Ельза Відаль зазначила, що цього разу правозахисники спілкуватимуться з журналістами. «Ми зустрінемося з представниками українських ЗМІ, а також планується круглий стіл з працівниками регіональних видань. Вже у середу відбудеться прес-конференція, де ми підіб’ємо підсумки нашої поїздки», – додала вона.
Із правозахисниками планують зустрітися зокрема учасники громадського руху «Стоп цензурі!». «Ми їм усе повідомимо, це має бути максимально відкрито. Не думаю, що відбуватиметься якось формалізовано чи офіційно», – каже одна з учасниць «Стоп цензурі!», директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.
Навесні «Репортери без кордонів» звернулися з відкритим листом до Президента України Віктора Януковича. У ньому вони зазначили, що заяви глави держави на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи не відповідають реальній ситуації зі свободою слова в Україні. У своєму виступі напередодні Віктор Янукович зокрема пообіцяв «і надалі зміцнювати демократію» і висловив переконання, що «саме вільні незалежні ЗМІ повинні забезпечити безперешкодний доступ суспільства до інформації, сприяти справжнім дискусіям щодо розвитку країни, жорстко контролювати владу».

 Поділитися