MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Інститут національної пам’яті України – «транслятор історичного знання»Навіщо переписувати українські підручники з історії?Звернення українських істориків до Голови Служби Безпеки України Валерія ХорошковськогоПольща сподівається на продовження історичної співпраці з УкраїноюДмитро Вовк: Чи можна заборонити УПЦ? Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання. Огляд № 55 Найважливіші законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 01.12.2020 ‒ 31.12.2020. Ч. І 24 вересня – головне за деньОпис справ, які розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2021 рокуРоковини загибелі Василя МакухаРоковини розстрілів у Сандармосі: пам’ять, яку не знищитиПосткомуністичний синдром як виклик для громадянського суспільстваНезалежність України у дзеркалі соціологіїЧому українська пісня заважає російській владі? Або як Кремль знищує українську діаспору в РосіїКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2020 рокуВИСНОВОК СПЕЦІАЛІСТА (Amicus Curiae) з питань застосування та тлумачення практики Європейського суду з прав людини в кримінальному провадженні № 52017000000000361Резюме Висновку спеціаліста (Amicus Curiae) з питань застосування та тлумачення практики Європейського суду з прав людини в кримінальному провадженні № 52017000000000361Інститут національної пам’яті запустив центр пошуку інформації про репресованихСправа В’ятровича – мильна бульбашка!Харківська міськрада судитиметься з Інститутом національної пам’ятіУ Харкові відкрили дошку «кадебісту». Ненадовго

Український інститут національної пам’яті очолив спеціаліст з історії КПРС

21.07.2010    джерело: www.zaxid.net
Кабінет міністрів призначив Валерія Солдатенка головою Українського інституту національної пам’яті

Кабінет міністрів призначив Валерія Солдатенка головою Українського інституту національної пам’яті.

Про це повідомляє Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів України, - інформує УНІАН.

Нагадаємо, наприкінці червня уряд звільнив Ігоря Юхновського з посади виконуючого обов’язки голови Українського інституту національної пам’яті.

Крім того, відомо, що на цю посаду претендував віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань Володимир Семиноженко, якого теж відправили у відставку.

Довiдка ZAXID.NET

В.Солдатенко - історик, член-кореспондент Національної академії наук. Народився у 1946 р. в м. Селидове Донецької області. У 1970 р. закінчив історичний факультет Київського державного університету ім. Шевченка. З 1976 р. до 1984 р. працював старшим науковим співробітником Інституту історії партії при ЦК Компартії України — філіалу Інституту марксизму-ленінізму при ЦК КПРС. У 1984-1988 рр. очолював кафедру історичного досвіду КПРС Київської вищої партійної школи. З 1988 р. до 1991 р. — завідувач відділу історико-політичних досліджень Інституту політичних досліджень ЦК Компартії України. З 1992 р. до теперішнього часу — завідувач відділу етноісторичних досліджень Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Кураса НАН України.

 Поділитися