MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Валентина Теличенко: «Замовники вбивства Гонгадзе мають хороші шанси уникнути покарання»

03.08.2010    джерело: www.telekritika.ua
Замовників злочину досі не встановлено, а це, на думку адвоката Мирослави Гонгадзе, фактично означає, що вони мають дуже хороші шанси уникнути покарання, навіть не будучи названими.

Замовники вбивства Георгія Гонгадзе мають хороші шанси уникнути покарання, навіть не будучи названими, зазначила ТК адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

Нагадаємо, що нещодавно екс-співробітник Управління держохорони Микола Мельниченко заявив, що восени спливає строк давності у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, що може перешкодити притягненню замовників до відповідальності.

«За вбивство при обтяжуючих обставинах і чинний, так званий «старий» кримінальной кодекс (КК України 1960 року), передбачають покарання включно з довічним ув’язненням, а відтак лише суд може вирішити питання про звільнення від кримінальної відповідальності, конкретних осіб, якщо їх принаймні притягнуто в якості обвинувачених. Але щодо Олексія Пукача - давність не наступає 17 вересня 2010, бо принаймні впродовж 4 років він переховувався від суду, перебуваючи в розшуку. Отож, говорити про термін давності щодо Олексія Пукача ще рано», - зазначає Валентина Теличенко.

Що ж до замовників злочину, то їх досі не встановлено, а це, на думку адвоката, фактично означає, що вони мають дуже хороші шанси уникнути покарання, навіть не будучи названими. 

 Поділитися