MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Арештовано майно опозиційної станції в КримуМіжнародний інститут преси закликає Януковича зупинити тиск на ЗМІБез прального порошкуЯнукович блогерам: я простягаю вам руку«Стоп цензурі!» вимагає в СБУ пояснень щодо допиту блогера ШинкаренкаБлогера викликали до СБУ через жарти у ЖЖ про ЯнуковичаАНРВУ: У регіонах тиск на редакторів збільшився, на власників газет - зменшивсяІМІ: звіт порушень свободи слова за 19 - 26 липня 2010 року«Стоп цензурі!»: звільнення Чаленка за оприлюднення інформації про медіавласника є неприпустимимРепортери без кордонів закликають журналістів України до самозахистуЦензура як вона єВ Украине наблюдается большое слияние политики и СМИУкраїнські журналісти заявляють «Репортерам без кордонів» про цензуруДо України прибувають «Репортери без кордонів»УДО відмовилось назвати охоронця, який застосував силу до Сергія АндрушкаАндрушку відмовили в порушенні кримінальної справи«Стоп цензурі!» не зустрічатиметься з владою та силовими структурами, допоки не звільнять охоронця УДО, що напав на журналіста«Стоп цензурі!»: учасники руху вимагають звільнити працівника УДО, який застосував силу до журналіста СТБОхоронці президента застосували силу до журналіста СТБ Сергія АндрушкаТВі: Хорошковський за законом не має права бути членом Вищої ради юстиції

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму занепокоєний ситуацією довкола «Чорноморки» (прес-реліз)

12.08.2010   
Комітет з моніторингу свободи преси в Криму звернувся до Президента Януковича з листом, в якому висловив занепокоєння тиском, що чиниться на найбільшу і найстарішу в Криму приватну телерадіокомпанію – ТРК «Чорноморська».

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму звернувся до Президента України Віктора Януковича з листом, в якому висловив занепокоєння тиском, що чиниться на найбільшу і найстарішу в Криму приватну телерадіокомпанію – ТРК «Чорноморська».

Як повідомили керівники телерадіокомпанії, днями слідчий податкової міліції управління ДПА України в Автономній Республіці Крим підписав постанову про арешт майна ТРК «Чорноморська». Вони ж стверджують, що це зроблено на підставі кримінальної справи, до якої телеканал не має відношення.

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму розцінює такі дії влади як загроза свободі слова в Україні та регіоні. Це особливо небезпечно після того, як Верховна Рада України призначила на осінь вибори до місцевих органів влади в країні, а Верховна Рада Криму – до кримського парламенту, які також відбудуться 31 жовтня.

Залишаючись однією з найпопулярніших в Криму телерадіокомпаній, «Чорноморка» посідала особливе місце на політизованому ринку кримських мас-медій. Часто критично висвітлюючи дії влади України, Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, ця телерадіокомпанія таким чином забезпечувала повноту всього політичного спектру думок в регіоні.

У зв’язку з цим спроби обмежити чи утруднити діяльність ТРК «Чорноморська» напередодні виборів можуть суттєво вплинути на право кримчан і севастопольців отримувати всю повноту інформації для того, щоб зробити усвідомлений вибір.

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму закликав Президента, як гаранта дотримання в Україні прав людини, в тому числі права на свободу слова, взяти під свій контроль ситуацію довкола ТРК «Чорноморська» і не допустити припинення мовлення цієї найбільшої і популярної кримської телерадіокомпанії.

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму також звернувся з проханням про  підтримку до українських і міжнародних правозахисних і журналістських організацій.

Прес-реліз підготовлений Комітетом з моніторингу свободи преси в Криму

Тел.: (065-2) 71-05-95
Ел. пошта: prytulav[at]ukr[dot]net

 Поділитися