MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Експрес не винен. Підтверджено втретє

03.09.2010    джерело: www.expres.ua

Суд поставив остаточну крапку в гучнiй справi, що набула мiжнародного розголосу  
Прокуратура та податкова мiлiцiя втретє програли суд газетi "Експрес". Це судове засiдання, що провадилось колегiєю суддiв апеляцiйного суду, стало фiнальним в iсторiї, яка розпочалася у квiтнi цього року.
Нагадаємо, тодi податкова мiлiцiя, на вказiвку прокурора Баганця, порушила проти "Експресу" справу за начебто ухилення вiд сплати податкiв. Директора газети о восьмiй ранку силомiць вивели з дому, залишивши напризволяще п’ятимiсячну дитину.
Впадало в око, що якийсь невiдомий режисер органiзував масштабну кампанiю, щоб насадити людям думку, нiбито "Експрес" є злiсним неплатником податкiв та приховує вiд держави свої прибутки.
Усе це робилося так незграбно, у такому поспiху, що не залишалося жодного сумнiву: єдина мета цiєї справи -- поставити "Експрес", найбiльшу україномовну газети країни, на колiна. За всяку цiну.  Ми почали публiчнi протести. Справа "Експресу" набула мiжнародного розголосу.
I ось фiнал. Тричi суди рiзних iнстанцiй встановили, що слiдчий Мельник не мав нiяких пiстав для порушення цiєї кримiнальної справи, отже її порушено незаконно. Постанову остаточно скасовано, кримiнальної справи бiльше не iснує. Цiкаво, чи залишиться цей слiдчий у мiлiцiї й надалi порушуватиме справи проти невиних людей?
Трохи ранiше звiльнено з посади прокурора Баганця.
"Експрес" тричi довiв, що не винен, що нiколи не боргував державi жодної копiйки.
119 днiв знадобилося для того, щоб правда перемогла кривду. Ми дякуємо всiм, хто весь цей час пiдтримував нас, усiм, хто за нас уболiвав.
Редакцiя "Експресу"

 Поділитися