MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Директора Національного музею-меморіалу Тюрма на Лонцького затримала СБУ

09.09.2010    джерело: www.zaxid.net
8 вересня у Києві на 14 з половиною годин було затримано історика-дослідника визвольного руху, директора Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» (Львів) Руслана Забілого

8 вересня у Києві на 14 з половиною годин було затримано історика-дослідника визвольного руху, директора Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» (Львів) Руслана Забілого.

Як повідомили ZAXID.NET у прес-центрі Центру досліджень визвольного руху, історика затримали за роботу з розсекреченими документами.

Екс-директор архіву СБУ Володимир В’ятрович навиває затримання «бєспрєдєлом».

«Пана Забілого затримали і вилучили в нього ноутбук із зовнішнім жорстким диском. За офіційним приводом, на них ніби містилися документи під грифом «цілком таємно». Насправді ж там є лише давно розсекречені документи, що стосуються національно-визвольного руху – документи, які я вже неодноразово оприлюднював в час, коли очолював архів СБУ», - повідомив Володимир В’ятрович у коментарі для ZAXID.NET .

«Діюча влада перейшла до залякування істориків, які займаються вивченням УПА і національно-визвольного руху. Це – повний бєспрєдєл. Немає гарантії, що скоро вони не будуть ходити по квартирах істориків і вилучати в них персональні комп’ютери. СБУ починає бавитися у 37-ий рік», - додав він.

«Очевидно, що ми оприлюднимо ці факти і звернемося до світової спільноти», - пообіцяв В’ятрович.

В четвер о 13.00 у Києві Р. Забілий та екс-директор Архіву СБУ Володимир В’ятрович скликають прес-конференцію, на якій планують розповісти, кому загрожують розсекречені документи.

 Поділитися