MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Міліція хоче пояснити загибель Ігоря Індила дитячими травмами’’ Міліція тисне на свідків у справі смерті студента ’’Захиститися від «захисників»Протести в Києві в зв’язку з загибеллю студента в міліціїПрокуратура порушила справу через загибель студента у райдвідділку міліціїУ Києві студент загинув у райвідділі міліції. Хлопцю проломили головуКати з Вовчанського агрегатного заводу: оголошено нові підозриЗвіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Івано-Франківська установа виконання покарань №12’ЄСПЛ ухвалив рішення щодо Революції Гідності Білорусь: МВС створило базу учасників несанкціонованих акційБілорусь: На «маршах волі» затримано понад 300 людейБілорусь: Недільний марш протесту в новому форматіHRW заявляє про необхідність розслідування тортур у БілорусіКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у другій половині 2019 рокуШлях в один кінець«Зразкова» Олексіївська виправна колонія № 25 в оцінці Європейського комітету із запобігання катуваннямМистецько-науково-практичний проєкт «Довічно важливо»Катування та жорстоке поводження в поліції, пенітенціарних установах, в Криму та зоні збройного конфлікту на сході України (Прес-реліз)Короткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту ХПГ у другій половині 2018 рокуБезпека в Україні жертв переслідувань авторитарними режимами країн колишнього СРСР

У Львові після ночі в райвідділку міліції помер чоловік

13.09.2010    джерело: tsn.ua

На тілі молодого чоловіка знайдено 51 слід від ударів. Синці навіть на п’ятах. Міліціонери кажуть: чоловік вдарився головою, коли впав.

У Львові після ночі в райвідділку міліції помер молодий чоловік – Михайло Стадник. Він 12 годин провів у райвідділку, а, вийшовши звідти, упав. Смерть, за версією міліції, настала внаслідок черепно-мозкової травми. Рідні переконані, що затриманого у райвідділку катували. І промовистий доказ цього - півсотні синців.

Після ночі в райвідділі затриманого за підозрою у крадіжці вели на допит. Дорогою він упав і помер. Василина Стадник, сестра загиблого, каже, що синці у брата були навіть на п’ятах. Наталія Стадник, мати Михайла, каже, що виглядав син так, "якби був в бетономішалці".

Олег Мицик – правозахисник – стверджує: "На тілі Стадника було виявлено 51 точка дотику, тобто синці і забої, в тому числі в такому екзотичному місці як п’ята, що є улюбленим місцем катування".

Судмедексперт засвідчив синці на тілі Стадника, однак припустив вони могли утворитись від надання медичної допомоги, зокрема від непрямого масажу серця та дефібрилятора. Але медсестра, яка була на виклику, каже, крім двох уколів загиблому більше нічого не робили.

Свою причетність до синців на тілі Стадника у міліції спростовують, кажуть чоловік сам травмувався, коли грабував підвали. "Даний громадянин був у нетверезому стані і в нього були синці на руках, були сліди від уколів на внутрішній поверхні ліктьового суглоба", - заявив Станіслав Броневицький - керівник Львівського міського управління міліції.

На руках у рідних Михайла Стадника відмова районної прокуратури у порушенні кримінальної справи щодо неправомірних дій міліції. Втім обласна прокуратура уже скасувала це рішення. Зараз призначено додаткове медично-судове дослідження з приводу встановлення механізмів утворення тілесних ушкоджень на тілі Стадника .

Мати загиблого каже, що згідна навіть на ексгумацію, лише, щоб вбивці були покарані.

Михайло Стадник не дожив рівно місяць до своїх 32 років. Без батька залишився 6-річний син.

 

 Поділитися