MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

АП понад три місяці відповідала на запит «Телекритики» щодо Хорошковського

21.09.2010    джерело: www.telekritika.ua

АП понад три місці відповідала на запит «Телекритики» щодо правових підстав призначення Валерія Хорошковського членом Вищої ради юстиції.

Запит «Телекритика» надіслала 10 червня 2010-го року, 11 червня стало відомо, що запит розписано на заступника голови АП Ганну Герман.

Зауважимо, що пані Герман надіслала свою відповідь ТК уже після того, як своє рішення з цього питання виніс суд, а ТК надсилала запит ще до того, як було подано позов.

Герман вважає безпідставними твердження ТВі про те, що Валерій Хорошковський ввів в оману АП, не повідомивши про себе відомості, які не дають йому законного права обіймати посаду члена Вищої ради юстиції.

 «Згідно з цими відомостями, на час видання згаданого указу президента України, загальний стаж роботи Валерія Хорошковського на посадах, які передбачали його безпосередню функціональну діяльність у галузі права, становив дванадцять років і десять місяців, що повністю відповідає вимогам статті 6 Закону України "Про Вищу Раду юстиції"», - пише Ганна Герман.

Нагадаємо, що як ідеться в законі «Про Вищу раду юстиції» (ст. 6), «На посаду члена Вищої ради юстиції може бути рекомендований громадянин України, не молодший тридцяти п’яти років і не старший шістдесяти років, який проживає в Україні не менш як десять останніх років, володіє державною мовою, має вищу юридичну освіту та стаж роботи в галузі права не менше десяти років. Вимоги частини першої цієї статті не поширюються на осіб, які входять до складу Вищої ради юстиції за посадою».

Проте, на думку юристів АП, до «стажу в галузі права» можна прирівняти будь-які керівні посади, які обіймав Валерій Хорошковський, про що і було заявлено на суді.

ТК попросила пані Герман уточнити, як вона вважає, роботу на яких саме посадах у галузі права протягом дванадцяти років і десяти місяців мала на увазі заступник глави АП. Відповідь нам дала одна з її помічниць, яка, по-перше, висловила незгоду з тим, що такий запит було скеровано до Ганни Герман.

«Кадрові призначення не в компетенції Ганни Миколаївни», - сказала помічниця, порадивши ТК написати ще один запит.

На наше запитання, чому ж наш запит, адресований до Адміністрації президента понад 3 місяці тому, було розписано  саме на Ганну Миколаївну, якщо це було не в її компетенції, помічниця відповіла, що, мабуть, пані Герман просто підмахнула підпис під цим листом «нє глядя».

Як відомо, канал ТВі в суді оскаржив призначення Хорошковського до ВРЮ.

 «З біографії Хорошковського випливає, що він такого стажу не має. Вимоги цієї статті не поширюються хіба що на осіб, які входять до складу Вищої ради юстиції за посадою, а це Голова Верховного суду України, міністр юстиції України та Генеральний прокурор України. Посада Голови служби безпеки України не входить до цього переліку», - ідеться в заяві каналу.

Проте Вищий адміністративний суд відмовив ТОВ «Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт"» (канал ТВі) у задоволенні позову до президента України про визнання незаконним указу від 31 травня 2010 №644/2010 про призначення голови СБУ Валерія Хорошковського членом Вищої ради юстиції.

 (лист можна прочитати тут

 Поділитися