MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Члени ЦВК просять президента повернути виборчий процес у демократичне руслоБільшість в керівних органах ТВК отримали партії владиУ Миколаєві розпочали роботу громадські спостерігачіКВУ вказує не непрозорість передвиборчої кампаніїКВУ перед виборами констатує серйозні проблеми, не вирішені закономУ ЦВК говорять, що нові правила виборів сумнівніПарадоксы нового закона о местных выборах«Фасадні» зміни виборчого законодавстваВР внесла зміни до закону про місцеві вибориКВУ: новий закон про місцеві вибори - злочин проти виборцяЕксперти не схильні чекати змін на політичній карті України після місцевих виборівFinancial Times: Американские организации подвергнут Януковича критикеЕксперти говорять про найгірший закон про місцеві вибориСкандал із скасуванням виборів в ІзмаїліЗа ширмою «цілком таємно»Просто знимуть рейтингових кандидатів у мери?Хто робить Кам’янець землею героївУ Кам’янці-Подільському продовжуються громадські акції протесту проти арешту міського головиЄвропа сумнівається в законності місцевих виборівПартія Регіонів буде першим номером в бюлетенях майже по всій Україні

Українці й далі не вірять, що можуть вплинути на владу через вибори

27.09.2010    джерело: www.dw-world.de

Більше половини українських виборців найбільше побоюється на місцевих виборах 31 жовтня фальсифікацій результатів голосування. Про це свідчать підсумки свіжого опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Результати опитування підтвердили, що українці не довіряють виборам, сказав в інтерв’ю Deutsche Welle голова Комітету виборців України Олександр Черненко. Він зазначив, що майже шістдесят відсотків опитаних очікують спотворення їхнього волевиявлення. З них двадцять відсотків очікують значних фальсифікацій.

Фальсифікацій більше бояться на заході й у центрі

Кількість виборців, які побоюються фальсифікацій результатів голосування вища на заході та в центрі держави, якщо порівнювати зі сходом та а півднем. Цю регіональну відмінність в настроях Черненко пояснив географією прихильників та противників нинішньої влади. Адже зосереджена на півдні та сході більшість виборців, яка обрала нинішнього президента Януковича, не розчарувалася в своєму виборів і очікує покращення життя після місцевих виборів.

Байдужість до партійності

За словами  експерта, дослідження показало, що половина громадян підтримує часткове повернення до мажоритарної системи виборів. Але переважна більшість критично поставилася до висунення кандидатів за партійними списками: "Люди чекають на посади місцевих голів, в місцеві ради –господарників. Лише 9 відсотків виборців хвилює партійність кандидатів в місцеві ради".

Черненко повідомив про готовність половини опитаних прийти на вибори. З досвіду виборчих кампаній, він очікує, що в день голосування явка виборців складе близько шістдесяти відсотків.

Одександр Савицький

 Поділитися