MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Полтавчанин зізнався, що допомагав міліціонерам фальсифікувати кримінальні справи

12.10.2010    джерело: helsinki.org.ua.index.php?id=1286444158
Правозахисники вимагають забезпечити йому належний захист 22 вересня 2010 року мешканець Полтави В. Корніленко виступив з заявою про те, що за вказівкою працівників підрозділу з боротьби з незаконним обігом наркотиків Полтавського міського управління УМВС взяв участь у провокації злочину та фальсифікації матеріалів кримінальної справи.

22 вересня 2010 року мешканець Полтави В. Корніленко виступив з заявою про те, що за вказівкою працівників підрозділу з боротьби з незаконним обігом наркотиків Полтавського міського управління УМВС взяв участь у провокації злочину та фальсифікації матеріалів кримінальної справи.

Більше того, В. Корніленко зазначив, що й раніше під тиском працівників міліції різних ОВС, підпорядкованих УМВС України в Полтавській області неодноразово брав участь в подібних «операціях».

Корніленко зізнався, що мусив «співпрацювати», бо боявся, що і проти нього відкриють кримінальну справу.

Українська Гельсінська спілка з прав людини зазначає, що проблема провокування та фальсифікації злочинів посадовими особами органів внутрішніх справ, зокрема через «підкидання» наркотиків, має загальнодержавний масштаб. Це вбачається з численних звітів українських та міжнародних правозахисних організацій, а також скарг звичайних українців.

Правозахисники стверджують, що розповсюдженим явищем стає ситуація, коли боротьба з нелегальним обігом наркотиків перетворюється правоохоронцями на полігон для поживи через зловживання службовим становищем.

Українська Гельсінська спілка з прав людини вважає, що свідчення В. Корніленка, який не побоявся оприлюднити таку інформацію попри тиск, який на нього чиниться з боку співробітників міліції, можливо дають підстави для негайного та ретельного розслідування методів діяльності підрозділів з боротьби з нелегальним обігом наркотиків в Полтавській області. А можливо і за її межами. Масштаби застосування таких методів не можуть не турбувати. Наслідки використання доказів, отриманих за допомогою таких методів можуть бути руйнівними для десятків та сотень людей, яких звинуватили у злочинах на таких «підставах».

УГСПЛ вимагає від Генеральної прокуратури забезпечити захист Корнілєнка та провести перевірку матеріалів кримінальних справ, які були створені за його участю.

07.10.2010  

 Поділитися