MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Львівська міська ТВК затвердила особливі списки членів ДВК

19.10.2010    джерело: www.opora.org.ua
Вперше за історію проведення виборів територіальна виборча комісія затвердила списки членів ДВК без зазначення суб’єктів їх висування

Вперше за історію проведення виборів територіальна виборча комісія затвердила списки членів ДВК без зазначення суб’єктів їх висування. 

Як вже повідомляли громадські спостерігачі ГМ ОПОРА у Львові, 16 жовтня ввечері Львівська міська територіальна виборча комісія затвердила списки членів ДВК. За списки проголосувало 10 членів ТВК, проти - 4, один член утримався. За словами голови комісії пана Ігоря Сліпецького, над укладанням списків працювала спеціально створено робоча група, склад якої залишився таємницею.

Особливістю списків членів ДВК стало відсутність графи, яка б свідчила про партійну приналежність члена комісії, тому партії мали самотужки вишукувати своїх людей на кожній з 284 дільниць. Немає також граф із зазначеням місця праці та попереднього досвіду роботи.

Іншим несподіваним кроком з боку міської ТВК стало те, що кількість членів кожної дільничної виборчої комісії була зведена до мінімуму (для великих дільниць - це 18 членів ДВК). 

Сьогодні обурені голови політичних партій, представники яких не портапили до списків членів ДВК, провели серію прес-конференцій, на яких розкритикували дії міської ТВК та обіцяли вдатися до акцій протесту. Поки що протестує лише Свобода.

http://opora.org.ua/news.php?id=672&

 Поділитися