MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Фракція Януковича не дала голосів за закон, який він обіцяв Європі

21.10.2010    джерело: www.pravda.com.ua
За законопроект, спрямований на "забезпечення прозорості і відкритості суб’єктів владних повноважень і створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації" проголосував 1 «регіонал», жоден комуніст

Верховна Рада відклала розгляд закону "Про доступ до публічної інформації" на 2 листопада 2010 року. За це рішення проголосував 251 депутат.

Перед цим спікер Володимир Литвин поставив цей законопроект на сигнальне голосування, але він не отримав необхідної кількості голосів.

Так, за його ухвалення проголосувало 174 депутати: 1 "регіонал", 98 БЮТівців, 52 НУНСівців, 20 "литвинівців" і 3 позафракційних.

Депутати відмовилися ухвалювати цей законопроект, незважаючи на позитивне рішення профільного комітету.

Після голосування Литвин попросив депутатів більше не переносити розгляд цього питання.

"І щоб я особисто не позичав очі в Сірка, спілкуючись з представниками європейських структур і пояснюючи, що ми запрягаємо воза і скоро це питання дотягнемо до фінішної прямої", - сказав він.

Як відомо, Парламентська Асамблея Ради Європи закликала Верховну Раду ухвалити цей законопроект.

Президент Віктор Янукович обіцяв підписати цей закон, якщо той буде проголосований Верховною Радою.

В пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його метою "є забезпечення прозорості і відкритості суб’єктів владних повноважень і створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації".
Серед авторів законопроекту були представники Центру політико-правових реформ, Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого, Інституту медіа права, Асоціації медіа юристів України, Інституту масової інформації, Незалежної медіа-профспілки та інші.

 Поділитися