MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Прокуратура порушила кримінальну справу щодо побиття Дементія Білого, але журналістом його не визнає

22.10.2010    джерело: www.helsinki.org.ua
Прокуратура порушила кримінальну справу про нанесення Дементію легких тілесних ушкоджень, проте відмовляється порушувати справу по ст. 171 ККУ «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»

Як стало відомо УГСПЛ, в справі Дементія Білого, який був побитий через спробу зробити звіт мера міста Херсона доступним для громадян, намітився прогрес.Зокрема, прокуратура порушила кримінальну справу про нанесення Дементію легких тілесних ушкоджень.

Проте, як повідомив адвокат Дементія Білого, прокуратура відмовляється порушувати справу по ст. 171 Кримінального Кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». Наразі кривдник правозахисника оскаржує постанову про відкриття кримінальної справи. І якщо йому це вдасться, знову буде створено прецедент, коли побиття журналіста залишається безкарним.

Нагадаємо, що  Українська Гельсінська спілка з прав людини звернулася до Генерального прокурора та Міністра внутрішніх справ щодо забезпечення швидкого, незалежного та ефективного розслідування побиття активіста спілки Дементія Білого.

Юридичний захист Дементія Білого здійснюється за сприянням Фонду стратегічних справ УГСПЛ.

 Поділитися