MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Проти Старозбур’ївського голови В. Маруняка знов фабрикується кримінальна справа?

26.10.2010   
Звернення до Президента ("Прокурор Голопристанського району Херсонської області намагається не допустити участі Віктора Маруняка у виборах сільського голови. Де той, безсумнівно, отримає перемогу: тому що авторитет цієї людини в Старій Збур’ївці є дуже високим")

    Президенту України Януковичу В.Ф.,
    Голові Херсонської обласної державної адміністрації Костяку М.М.,
    Голові Комітету виборців України Черненку О.,
    Прокурору Херсонської області Свіденку К.Б.,
    Начальнику Управління Міністерства внутрішніх справ України в Херсонській області Литвину В.В.,
    Голові Територіальної виборчої комісії в Херсонській області Крейзі Т.Ф.,
    Голові Голопристанської районної державної адміністрації Морєву О.О.

Шановні посадовці, керівники правоохоронних органів, громадські діячі!

До вас внаслідок надзвичайних обставин звертаються громадяни України: науковці, громадські діячі, представники засобів масової інформації.
    Як відомо, затримання та арешт 14.03.2008 р. голови Старозбур’ївської сільської ради Віктора Маруняка та судовий процес над ним стали одним з найбільш відомих прикладів т.з. "замовлених" справ та співпраці корумпованих чиновників з кримінальними авторитетами. Ця справа, у якій відомий громадський діяч та захисник довкілля постраждав за те, що не дав згоди на дерибан землі сільської громади, стала відома і в Україні, і в СНГ і за її межами.

На жаль, сумна традиція цинічного нехтування законом, яку Україна отримала з минулих часів, продовжується. На даний час всупереч законодавству та за надуманими звинуваченнями прокурор Голопристанського району А. Біленець блокує роботу Старозбур’ївської сільської ради.
    Як нам стало відомо, за поданням А. Біленця готується ініціювання нової сфабрикованої справи проти Віктора Маруняка і його арешт - за участю Управління по боротьбі з економічною злочинністю РВ ВС Голопристанського району. Таким чином, прокурор Голопристанського району виконує завдання: любою ціною не допустити участі Віктора Маруняка у виборах сільського голови. Де той, безсумнівно, отримає перемогу: тому що авторитет цієї людини в Старій Збур’ївці є дуже високим.

В тому випадку, якщо всупереч законності та статусу правоохоронців знайдуться ті, хто наважиться на арешт кандидата на посаду Старозбур’ївського сільського голови ми повністю виконаємо свій громадський та професійний обов’язок і зробимо все, що від нас залежить, щоб про ці дії якомога швидше стало відомо по всієї Україні, в країнах СНГ і дальнього зарубіжжя. Будуть повідомлені органи влади, громадські організації, міжнародні комітети спостерігачів за проведенням виборів в Україні. На даний час ми вже звернулися до міжнародних організацій з проханням: прибути до Старої Збур’ївки і здійснити контролювання виборчого процесу.

Якщо репресії проти Віктора Маруняка таки будуть вчинені, то внаслідок дій корумпованого чиновника авторитету правоохоронних органів Херсонської області і усієї України буде завдано нового ніщивного удару.
    Тому ми вкотре звертаємо вашу увагу на діяльність А. Біленця, яка, фактично, є ворожою до авторитету Президента і до всієї системи державної влади України.
    Такі дії можна трактувати як злочин, передбачений ч. 2 ст. 364 КК України: зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.
    Тому ми просимо:
    1. Відсторонити А. Біленця від виконання обов’язків прокурора Голопристанського району.
    2. Провести розслідування його діяльності за весь період його перебування на даній посаді.

З повагою,
    1. Є. Роман, кореспондент Херсонської міської асоціації журналістів "Південь", учасник міжнародних кампаній із захисту М. Косбергенова (Узбекистан) та А. Затоки (Туркменістан).
    2. А. Деременко, Президент Голопристанської районної федерації авіаційних видів спорту.
    3. В. Бушма, юрист громадської приймальні по наданню безкоштовної правової допомоги малозабезпеченим верствам населення Голопристанського району, полковник міліції у відставці.
    4. Т. Ардамацька, кандидат біологічних наук, Почесний Президент Українського товариства охорони птахів.
    5. А. Руденко, кандидат біологічних наук.
    6. В. Шишкин, Голова Комітету самооборони с. Стара Збур’ївка, член виконкому Старозбур’ївської сільради.
    7. В. Маковоз, Голова Голопристанської ради ветеранів.

Фотокопію заяви див. на http://greenkit.net/Members/Pe4eneg/Maruniak/NovaUgolovk.pdf
*
____________________

КОНТАКТИ:
Євген Роман, тел. (095)-846-06-04.

Підготовлено Экг "Печеніги", членом Міжнародного Соціально-екологічного Союзу.

 Поділитися