MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Серйозні висновкиСудовий розгляд справи щодо частот ТВі та 5-го каналу перенесено на 26 серпняПопереджувальний ефірний страйк трьох українських телеканалівВідкритий лист до Президента України Віктора ЯнуковичаЧи відають вони, що творять?Суд відмовив ТВі у звільненні Хорошковського з Вищої ради юстиціїУ справі за позовом ТВі суд витребував у президента докази роботи Хорошковського в галузі праваТВі звернувся з відкритим листом до державного секретаря США Гіларі Клінтон.В Україну повертається політичний принцип розподіл частот на мовлення?«Дім Свободи» відзначає згортання демократії у Росії й обіцяє уважно стежити за УкраїноюВ Украине обнаружены проблемы с соблюдением демократических свободОхорона Президента розігнала кримських татар під стінами АПВлада забороняє мітинги, згадуючи СРСРНа Майдані пройшов протест-моб проти законопроекту 2450Щодо проекту закону № 2450 „Про мирні зібрання“Відкрите звернення щодо оприлюднення за-конопроекту № 2450 «Про порядок організа-ції і проведення мирних заходів»Представники громадськості встановили deadline для розгляду Верховною Радою законопроекту Про громадські організаціїБоротьба за внесення на розгляд ВР законопроекту Про громадські організаціїГромадські організації просять Тимошенко виконувати свої обіцянкиДепутати відмовилися розглядати законопроект про громадські організації

Сергій Андрушко подав скаргу на бездіяльність прокуратури

27.10.2010    джерело: www.telekritika.ua

Спеціальний кореспондент програми «Вікна-новини» каналу СТБ Сергій Андрушко 26 жовтня подав до Генеральної прокуратури України скаргу щодо бездіяльності органів прокуратури у справі про перешкоджання професійній діяльності журналіста. Про це він повідомив ТК.

У скарзі зазначено: «Зважаючи на те, що не отримано жодних процесуальних рішень, з яких вбачалося, що постанову прокуратури Голосіївського району міста Києва скасовано або залишено в силі, така бездіяльність органів прокуратури позбавляє мене можливості належним чином захистити мої порушені права, зокрема, оскаржити відмову в порушенні кримінальної справи».

Сергій Андрушко нагадує, що вже 2,5 місяця ГПУ не повідомляє, як вона відреагувала на рішення Голосіївської прокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи. «І тепер протягом місяця вони мають повідомити, чи підтримують це рішення. Якщо вони відмовляться, я маю намір далі подавати до суду», - сказав він.

Раніше в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання професійній діяльності Сергієві Андрушку відмовила прокуратура Голосіївського району міста Києва. Журналіст оскаржив це рішення у прокуратурі міста Києва, але та теж відмовила. «Перша інстанція, яка відмовила в порушенні кримінальної справи, не опитала жодних свідків. Окрім того, на запрошення прокуратури не прийшли самі охоронці, і досі невідомо прізвище співробітника УДО (який застосував силу - ред.)», - нагадує журналіст.

Нагадаємо, під час відвідання президентом Віктором Януковичем агровиставки співробітник УДО застосував силу до журналіста СТБ Сергія Андрушка. Попри численні вимоги, громадськості досі не названо ім’я охоронця, що напав на журналіста під час виконання ним професійних обов’язків.

 Поділитися