MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

МВС встановило, що на звіт херсонського мера не могли потрапити всі зацікавлені громадяниПрокуратура порушила кримінальну справу щодо побиття Дементія Білого, але журналістом його не визнаєНаука безкарностіУ Донецьку міліція побила журналіста Артема ФурманюкаПрокуратура порушила справу за фактом побиття херсонського правозахисникаЗаява з приводу побиття Голови Херсонського відділення КВУ Дементія БілогоУГСПЛ вимагає швидкого, незалежного розслідування побиття правозахисника Дементія БілогоЖурналіста й Голову Херсонської ОО КВУ Дементія Білого побила охорона херсонського мераАпеляційний суд теж не побачив хуліганства в діях журналіста, якого побили під час звіту мера ХерсонаВійна з темрявою. Підсумки тижня‘Росія воює проти звичайного життя людей’, — Президент УкраїниВони б’ють по тих, хто рятує життя. Підсумки тижняКатування священників, знищення храмівПризначення пенсії у зв’язку із втратою годувальникаНа Харківщині від ракетного удару загинуло немовляПольща-Україна: будувати мости, а не бар’єриРосійські військові використовують українських військовополонених як ‘живі щити’Озброїмо Україну! Відкритий лист правозахисників до урядів та громадянського суспільства вільних і демократичних країнГенералу РФ загрожує довічне за удар по Умані у квітні 2023Стати другом Сковороди — зруйнований російською ракетою музей філософа оголосив збір коштів

Суд не побачив хуліганства в діях Дементія Білого, якого побила охорона мера Херсона

02.11.2010    джерело: www.telekritika.ua
Також херсонський журналіст та правозахисник повідомив, що минулого тижня Суворовський районний суд відмовив у скасуванні постанови про порушення кримінальної справи щодо його нападника Віктора Шевчука

Суворовський районний суд міста Херсона виніс постанову у справі журналіста газети «Вільний вибір» Дементія Білого за статтею 173 КУпАП (хуліганство) й ухвалив визнати відсутніми ознаки правопорушення у діях журналіста під час звіту міського голови 14 вересня. Цю інформацію УГСПЛ (Українська Гельсінська спілки з прав людини) Дементій Білий підтвердив ТК особисто.

Нагадаємо, на Дементія Білого, якого побила охорона мера Херсона, було складено протокол про адміністративне порушення як на ініціатора бійки.

 «Прокуратура потім винесла догану дільничному, який цей протокол складав, але зараз суд нарешті розглянув його і ухвалив закрити провадження при відсутності в моїх діях складу зазначеного адміністративного правопорушення. Постанова може бути оскаржена протягом 10 діб», - розповідає Дементій Білий.

За словами пана Білого, суд розпочався об 11:00 і закінчився о 13:00, справу розглядав суддя Олександр Головко.

Також херсонський журналіст та правозахисник повідомив, що минулого тижня Суворовський районний суд відмовив у скасуванні постанови про порушення кримінальної справи щодо його нападника Віктора Шевчука: «Нас навіть не викликали до суду, ні мене, ні мого адвоката, у мене ще немає копії ухвали. Прокурор, який відкривав цю справу, повідомив, що суд відмовив. Але там теж є 10 днів на оскарження». За словами адвоката пана Білого, швидше за все Шевчук буде звертатися до апеляційного суду.

Нагадаємо, в. о. прокурора Суворівського району порушив кримінальну справу за ч. 1 статті 125 ККУ за фактом нанесення Дементію Білому легких тілесних пошкоджень.

Зазначимо, що прокуратура і досі не порушила справу за статтею 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». «Ми подавали заяву з вимогою порушити справу за цією статтею, але прокуратура нам не відповіла, хоча вже терміни пройшли. І вони сказали, що цю заяву вони нібито приєднали до карної справи», - розповів Дементій Білий.

Юридичний захист журналіста здійснюється за сприяння Фонду стратегічних справ УГСПЛ.

Українська Гельсінська спілка з прав людини звернулася до генерального прокурора та міністра внутрішніх справ щодо забезпечення швидкого, незалежного та ефективного розслідування побиття активіста спілки Дементія Білого.

 Поділитися