MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Гриф «таємно» на справі Забілого - обмеження його права на захистАбсурд і реальністьЗвернення української наукової спільноти стосовно затримання Руслана ЗабілогоПереслідування істориків: Звільнено з роботи дослідника Голодомору Геннадія ІванущенкаІсторик оскаржує звільнення з посади директора архівуУ Києві відкриють офіс МКС, а Ісландія визнала Голодомор геноцидомБританська Колумбія визнала Голодомор геноцидомНасильницькі зникнення та зникнення безвісти в Україні під час збройного конфлікту на сході у 2014–2019 рр. (ПРЕСАНОНС)Презентація результатів дослідження щодо зниклих безвісти та насильницьких зникнень під час збройного конфлікту на сході в 2014-2019 рр.«Насильницькі злочини, скоєні в ході збройного конфлікту на сході України у 2014–2018 рр.» (ІНФОГРАФІКА)Насильницькі злочини, скоєні в ході збройного конфлікту на сході України у 2014-2018 рр. (Прес-анонс)Єврейське питання в УРСР: дискримінація в хрущовську епоху (1953–1964 рр.)Визнання Голодомору Геноцидом: Міжнародні Конвенції, Договори та Судові Рішення (Висновки Лемкіна Підтверджуються)Тези виступу на Міжнародному форумі до 85-х роковин Голодомору «Україна пам’ятає – світ визнає!»Тема Голодомору в осмисленні Рафаєла Лемкіна, у порівняльних ґеноцидах, та у заходах їх запобіганнюДо 85-ї річниці Голодомору. Як правильно кваліфікувати цей злочин?Насильницькі злочини, скоєні в ході збройного конфлікту на сході України у 2014–2018 рр.«Екстраординарні порушення прав людини в ході збройного конфлікту на сході України у 2014–2018 рр. та Міжнародний кримінальний суд» (ПРЕС-РЕЛІЗ)Екстраординарні порушення прав людини в ході збройного конфлікту на сході України у 2014–2018 рр. та Міжнародний кримінальний суд (ПРЕС-АНОНС)Про роль адвокатів у радянських політичних справах у 60–80-ті рр. ХХ ст.

Влада почала тиснути на відомого історика, який вивчає Голодомор?

10.11.2010    джерело: www.pravda.com.ua
Протягом п’яти останніх місяців представники місцевої влади «цілеспрямовано шукають «вагомі» підстави для звільнення Іванущенка».

Сумська обласна влада чинить тиск з метою звільнення керівника місцевого архіву історика Геннадія Іванущенка.

Про це йдеться у заяві Центру досліджень визвольного руху.

За словами представників Центру, протягом п’яти останніх місяців представники місцевої влади «цілеспрямовано шукають «вагомі» підстави для звільнення Іванущенка».

«Після несприйняття паном Іванущенком пропозиції піти «за власним бажанням», в архіві розпочато «розслідування» та робляться спроби звільнити історика шляхом оголошення «необхідної» кількості доган на основі спотворених і штучно підібраних «фактів», - сказано у заяві.

Іванущенко - відомий історик, автор книг про Голодомор 1932-1933 років, українську революцію 1917-1920 років, діяльність ОУН та УПА на Сумщині.

«Тиск на історика пана Іванущенка є спробою політичної сили втрутитися в академічну дискусію навколо комплексу питань щодо політичних репресій, Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні, визвольного руху», - сказано у заяві.

У Центрі також наголосили, що сумський архів під керівництвом Іванущенка - єдиний архів, який повністю оцифрував усі 57 тисяч актових записів про смерть людей в період Голодомору 1932-1933 років.

Як відомо, СБУ раніше затримала історика Руслана Забілого і вилучила наукові праці та копії архівних документів музею «Тюрма на Лонцького».

10 листопада

 Поділитися