MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

СБУ продовжує проводити бесіди з активістами

11.11.2010    джерело: www.pravda.com.ua
СБУ продовжує профілактичні бесіди з активістами "Демократичного альянсу". 5 листопада у Харкові співробітник Служби безпеки провів неофіційну зустріч з активістом ГО

СБУ продовжує профілактичні бесіди з активістами "Демократичного альянсу". 5 листопада у Харкові співробітник Служби безпеки провів неофіційну зустріч з активістом "Демократичного Альянсу". Працівник СБУ цікавився діяльністю обласного осередку організації та детально розпитував про його керівництво.

"Це вже четверта зустріч представників Служби безпеки з активістами нашої організації за короткий проміжок часу. Зустрічі відбуваються в різних регіонах", - розповів глава "Демократичного альянсу" Василь Гацько.

"Це дає нам підстави говорити про те, що українська спецслужба стрімко опановує радянські методи роботи з громадсько- та політично активними громадянами", - додав він.

"Все, про що питають співробітники СБУ у наших активістів, можна з легкістю знайти на сайті організації. Якщо такі зустрічі розглядати з точки зору отримання інформації, то вони є абсолютно безглуздими", - заявив Гацько.

"Тому, увагу СБУ до членів "Демократичного альянсу" ми розцінюємо виключно як тиск, спробу залякати та вплинути на наше функціонування", - додає він.

Як відомо, Служба безпеки повідомила громадську організацію про те, що зустрічі з її активістами відбувались "виключно на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України".

В червні-вересні співробітники СБУ провели зустрічі з головою Миколаївського облосередку альянсу Юлією Гречкою, головою Черкаського облосередку організації Таїсією Плахутою та провели телефонну розмову з головою Чернігівського обласного осередку Ігорем Андрійченком.

 Поділитися