MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Майдані відбулася сутичка між міліцією та підприємцями.

22.11.2010    джерело: www.pravda.com.ua
Підприємців, які стоять на кордонах попросили взятися за руки, щоб убезпечитись від провокацій. Демонстранти почали скандувати "Міліція з народом", "Могильова у відставку".

Підприємці перекрили рух по Хрещатику. З боку будинку профспілок вибігли міліціонери.  "Працівники міліцїї виходять з профспілок і б’ють людей", - оголосив зі сцени активіст.

Підприємців, які стоять на кордонах попросили взятися за руки, щоб убезпечитись від провокацій.  Демонстранти почали скандувати "Міліція з народом", "Могильова у відставку".  Водночас активістів закликали повернутися на банкову, оскільки там залишилось лише 50 осіб.

"У нас прохання. Кожна область буде йти на Банкову на годину, потім повертатися назад. Там є народні депутати, але вони лише допомагають. Це мають бути учасники страйку, щоб міліція розуміла, що ми контролюємо Банкову і о 18 плануємо повернутися", - оголосили зі сцени.

Першою на Банкову відправили Волинську область.

http://pravda.com.ua/news/2010/11/22/5595554/

Протестувальників попередили про можливі кримінальні справи

Організатори акції протесту заявляють, що міліції дана вказівка порушувати кримінальні справи.  Про це в понеділок заявили організатори зі сцени на Майдані.  Також організатори закликали підприємців звільнити Інститутську вулицю з Хрещатика до Поштамта, щоб пропуcтити колону міліції.   Тих, хто відмовляється пропустити міліцію організатори попередили, що вважатимуть їх провокацією. "Нашого з вами колегу забирають в міліцію, звільність вулицю Інституцьку", - заявила організатор зі сцени.

Також організатори заявили з трибуни з  проханням про фінансову допомогу для підтримки акцій протесту.

***

Водночас в в ГУ МВС столиці цю інформацію заперечили, наголосивши, що єдине, що міліція зараз може робити, - це скласти адміністративний протокол за перекриття руху на Хрещатику та вул. Інститутській.  Однак цього поки що не робиться, передає УНІАН.  "Ні про які кримінальні справи мова не може іти і ніякої вказівки міліції ніхто не давав", - запевнили в столичній міліції.

http://pravda.com.ua/news/2010/11/22/5595874/

Див. також:

Підприємці на Майдані: Нас будуть боятися, хай влада тремтить! (фоторепортаж)

 

 Поділитися