MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Рада прийняла за основу законопроект щодо забезпечення доступу до публічної інформації

01.12.2010    джерело: www.telekritika.ua
Голова парламентського комітету з питань свободи слова зазначив, що є дві застороги, на які потрібно звернути увагу при доопрацюванні проекту: недосконале визначення поняття «недостовірна інформація» та повернення органам влади права вимагати відшкодування моральних збитків

30 листопада за прийняття за основу проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» № 7321 щодо забезпечення доступу до публічної інформації (Бондаренко-Ландіка-Стеця) проголосували 344 депутати. Законопроект в цілому буде винесено на голосування наступного пленарного тижня.

У ході обговорення голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко зазначив, що є дві застороги, на які потрібно звернути увагу при доопрацюванні проекту № 7321: недосконале визначення поняття «недостовірна інформація» та повернення органам влади права вимагати відшкодування моральних збитків.

Парламентарі також ухвалили в цілому проект закону № 4547 «Про внесення змін до статті 14 Закону України "Про інформацію"» щодо захисту інформації (автор - Юрій Мірошниченко), який доповнює ст. 14 Закону «Про інформацію» дефініцією терміну «захист інформації».

Раніше, 23 листопада, переговорна група з доопрацювання законопроектів щодо доступу громадян до інформації оприлюднила спільну заяву щодо узгодженої остаточної редакції законопроекту № 2763. Саме цей варіант законопроекту пропонуватиметься Верховній Раді Україні для затвердження у другому читанні та в цілому. Також група пропонувала Верховній Раді остаточно ухвалити законопроекти №2763 і №7321 в один день. Про це заявили на прес-конференції народні депутати Олена Бондаренко, Юрій Мірошниченко (Партія регіонів) та Андрій Шевченко (БЮТ).

 Поділитися