MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

З приводу ігнорування Україною церемонії вручення Нобелівської премії миру китайському дисиденту Лю Сяобо‘Росія воює проти звичайного життя людей’, — Президент УкраїниМілітариzовані: Росія посилює діяльність ‘Юнармії’ у КримуВідсутність права і міжнародного контролю — що відбувається в російському полоні з українськими цивільними?Росія має надати докази того, що український журналіст живий, — ‘Репортери без кордонів’ шукають Дмитра ХилюкаМобілізація засуджених: плюси і мінусиКак европейская сеть помогает украинским заключенным? Російські окупанти анулюють перепустки українських працівників ЗАЕС ‘Людей хоронили возле больницы’‘Люди пришли за едой, а их намеренно обстреляли’‘Людей ховали біля лікарні’‘Два ворожі снаряди зруйнували мою оселю’Окупанти шукають проукраїнськи налаштованих людей під виглядом комунальниківВизнання людини померлою: для зниклих безвісти на війні строк можуть скоротити‘Люди сидели без куска хлеба, все боялись сюда заезжать’‘Люди сиділи без шматка хліба, усі боялися сюди заїжджати’У Німеччині сексуальне насильство переслідуватимуть як воєнний злочин і злочин проти людяностіЗима тривоги нашої: чого чекають люди, влада, розвідка?‘На многоэтажку с людьми сбросили авиабомбу’Убивство у Волновасі: на окупованій Донеччині розстріляли дев’ятьох людей

Україна бойкотує вручення Нобелівської премії

07.12.2010    джерело: www.pravda.com.ua

Україна відмовилася відвідати церемонію вручення Нобелівської премії миру на знак протесту проти нагородження китайського дисидента Лю Сяобо.
Про це оголосив Нобелівський комітет Норвегії, повідомляє Gazeta.ru з посиланням на Reuters.
Також бути присутніми на церемонії відмовилися Росія, Казахстан, Колумбія, Туніс, Саудівська Аравія, Пакистан, Сербія, Ірак, Іран, В’єтнам, Афганістан, Венесуела, Філіппіни, Єгипет, Судан, Україна, Куба і Марокко. Вручення премії має відбутися у п’ятницю.
"Китай активно висловлював протест з приводу вручення премії дисиденту Лю Сяобо, засудженому на 11 років "за заклики до повалення державного ладу", - йдеться у повідомленні.
Члени комітету вирішили удостоїти дисидента вищої гуманітарної премії за "його довгу і ненасильницьку боротьбу за фундаментальні права людини в Китаї".

 Поділитися