MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В УПЦ КП заявляють про рейдерські атаки на їх парафії на Донеччині

09.12.2010    джерело: risu.org.ua
Стверджується, що донецькі бізнесмени разом з представниками УПЦ (МП) намагалися провести незаконні «збори жителів села», метою яких мало бути оформлення документів на переведення громади Вознесенського храму в юрисдикцію УПЦ (МП)

У с. Кам’янка, Тельманівського району, Донецької області, парафія Вознесіння Господнього УПЦ КП 6 грудня зазнала рейдерської атаки. Про це йдеться в офіційній заяві прес-служби Київської Патріархії. Про аналогічну рейдерську атаку на парафію УПЦ КП, здійснену 7 грудня, повідомили і в с. Роздольному Старобешівського району.

Як сказано у документі, заможні бізнесмени з Донецька А. Корюк та Н. Малтопар разом з представниками Московського Патріархату – настоятелем храму цієї конфесії у смт. Тельманове та іншими — намагалися провести незаконні «збори жителів села», метою яких мало бути оформлення документів на переведення громади Вознесенського храму в юрисдикцію Московського Патріархату.

Напередодні зборів, як зазначається далі, представники згаданих бізнесменів зустрічалися з окремими мешканцями села Кам’янка з метою схилити їх до участі у зборах та проголосувати за рішення про перехід в Московський Патріархат. «В обмін на таке рішення лунали обіцянки провести дороге опалення для храму, пофарбувати куполи в золотий колір, тощо. Разом з тим розпалювалася релігійна ворожнеча – зазначені особи принижували Київський Патріархат, його Предстоятеля», — йдеться у заяві Київської Патріархії.

У документі сказано, що активні прихожани та настоятель парафії УПЦ КП висловилися проти такого переходу та чітко наголосили, що залишаються в Київському Патріархаті. Тому, як наголошується, згадані збори не можна охарактеризувати лише як рейдерські.

Як з’ясувалося, на зборах було багато привезених осіб, які не мешкають в зазначеному селі. Це виявилося після того, як на збори приїхав єпископ Донецький і Маріупольський УПЦ КП Сергій та духовенство Київського Патріархату.

За інформацією прес-служби УПЦ КП, ситуація навколо Вознесенської парафії залишається напруженою. «Станом на 8 грудня парафіяни в Кам’янці вимушені забарикадуватися у своєму храмі. Вони побоюються не тільки за церкву, але і за своє здоров’я та навіть життя, адже у селі з’явилися особи кримінальної зовнішності, від яких у подібній ситуації можна очікувати всього, чого завгодно», — повідомляє прес-служба УПЦ КП.

За повідомленням RISU

 Поділитися