MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Екологи закликають ВР не ухвалювати законопроект про полювання в заповідниках

16.12.2010    джерело: www.radioera.com.ua

Київський еколого-культурний центр закликає народних депутатів України не ухвалювати законопроект про полювання в заповідниках.
Як повідомили у прес-службі КЕКЦ, директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко повторно звернувся з відкритим листом до голови Верховної Ради України Володимира Литвина з проханням «не ганьбити Верховну Раду і не ухвалювати скандальний законопроект про полювання в заповідниках», передає УНІАН.
У КЕКЦ відзначають, що днями у Верховній Раді, незважаючи на численні протести громадськості та преси, повторно зареєстровано законопроект про відкриття полювання в заповідниках (проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про природно-заповідний фонд України» N 7421 від 2.12.2010 р.), авторами якого стали народні депутати Ігор Рибаков, Володимир Каплієнко, Геннадій Задирко, Микола Комар, Валерій Камрчатний.
Борейко наголошує, що депутати пропонують відкрити полювання в антропогенних зонах біосферних заповідників, охоронних зонах заповідників і національних парків, в заповідниках.
«Цікаво, що практично такий само законопроект про відкриття полювання в заповідниках (N 7288 від 22.10.2010 р., підготовлений депутатами Володимиром Макєєнком і Леонідом Клімовим), одержавши негативну оцінку першого віце-прем’єра України Андрія Клюєва, міністра Кабінету міністрів Анатолія Толстоухова, міністра Мінприроди Миколи Злочевського, а також українських ЗМІ та екологічних організацій, був депутатами невдовзі відкликаний. І ось тепер практично такий само текст скандального законопроекту спливає вже під іншими іменами», - зазначає Борейкл.
За його словами, полювання в нинішніх умовах є не просто забавою, а екологічно небезпечним видом діяльності. За інформацією експерта, через полювання за останні 15 років в Україні чисельність кабана, козулі, диких гусаків, лосів та інших мисливських тварин знизилася на 30-70%. В даний час мисливськими господарствами зайнято 78% території України, а заповідниками - лише 0,5% території країни.
«В результаті такої диспропорції у диких тварин відняли практично весь життєвий простір, де вони ще могли б спокійно розмножуватися», - наголосив Борейко.

 Поділитися