MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Шевченко, Каськів і Суслов зареєстрували законопроект про суспільне мовленняЧекаємо на відповідьАбо позитивно, або ніякПотьомкінський каналУкраїна: «Спокуса керувати»Суд підтвердив скасування результатів січневого конкурсу на частоти і звернувся до Генпрокуратури про порушення справиСТБ приєднався до оскарження справи про частоти, а ТВі змінив свою апеляційну скаргуМашина по дискредитации страныУсе більше замовчувань, усе менше балансуЧорноморка: після майна – арешт рахунківНайбільша в Криму телекомпанія просить захисту в колегКому потрібна імітація демократії?Чи відають вони, що творять?Суд відмовив ТВі у звільненні Хорошковського з Вищої ради юстиціїУ справі за позовом ТВі суд витребував у президента докази роботи Хорошковського в галузі праваТВі звернувся з відкритим листом до державного секретаря США Гіларі Клінтон.В Україну повертається політичний принцип розподіл частот на мовлення?«Дім Свободи» відзначає згортання демократії у Росії й обіцяє уважно стежити за УкраїноюВ Украине обнаружены проблемы с соблюдением демократических свободОхорона Президента розігнала кримських татар під стінами АП

Профільний комітет підтримав законопроект про суспільне мовлення

16.12.2010    джерело: www.telekritika.ua
Члени комітету з питань свободи слова та інформації на засіданні 15 грудня більшістю голосів підтримали законопроект № 7241 «Про внесення змін до ЗУ "Про систему суспільного телебачення і радіомовлення України"» (нова редакція), внесений А. Шевченком, В. Каськівим та Є. Сусловим

Члени комітету з питань свободи слова та інформації на засіданні 15 грудня більшістю голосів підтримали законопроект № 7241 «Про внесення змін до Закону України "Про систему суспільного телебачення і радіомовлення України"» (нова редакція), внесений народними депутатами Андрієм Шевченком, Владиславом Каськівим та Євгеном Сусловим.

Доповідач з цього питання, голова комітету Андрій Шевченко, презентував присутнім законопроект. Він, зокрема, зазначив, що автори проекту пропонують суспільному мовнику відмовитися від реклами. «Проект передбачає бюджетне фінансування - 0,05%; наглядову раду з 15 членів, 9 з яких це представники парламенту, а решта від громадських організацій. Важливі рішення, такі як ухвалення редакційної політики або статуту, обрання керівника ухвалюватимуться мінімум 10 голосами», - зазначив Андрій Шевченко.

Член комітету Олена Бондаренко виступила за змішане фінансування (бюджетне і абонентська плата), крім того, вона має застереження щодо запропонованого механізму створення наглядової ради. «Я знаю, що зараз готується в Адміністрації президента проект про громадське мовлення, тому я поки що утримаюсь від голосування за цей проект», - сказала вона.

У результаті п’ятеро присутніх на засіданні членів комітету підтримали проект № 7241, троє утрималося. Профільний комітет рекомендує парламенту прийняти законопроект за основу.

Нагадаємо, що законопроект «Про Національну громадську телерадіокомпанію України» повністю закінчений і переданий главі Адміністрації. Про це у коментарі ТК зазначила заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман.

 Поділитися