MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Рада прийняла за основу законопроект щодо забезпечення доступу до публічної інформаціїБондаренко, Мірошниченко і Шевченко узгодили остаточну редакцію закону про доступ до публічної інформаціїЖурналісти передали звернення до ЄС щодо ухвалення закону «Про доступ до публічної інформації»Підозріла старанністьЯнукович засекретив витрати на день народженняНардепи відмовилися звітувати про свої витратиРозгляд закону про доступ до публічної інформації знову затягуєтьсяФракція Януковича не дала голосів за закон, який він обіцяв ЄвропіЖурналісти закликають депутатів ухвалити закон про доступ до публічної інформаціїРада провалила закон про доступ до інформаціїБез інформації немає демократіїРада знову відклала законопроекти про доступ до інформаціїЧи дочекається Україна цього року закону "Про доступ до публічної інформації"?Звіт за результатами моніторингового візиту до Диканівської виправної колонії №12 Звіт за результатами моніторингового візиту до Покровської виправної колонії №17 Звіт за результатами моніторингового візиту до Харківського слідчого ізолятораЗвіт за результатами моніторингового візиту до Дніпровської виправної колонії №89Звіт за результатами моніторингового візиту до Дніпровської установи виконання покарань №4 Звіт за результатами моніторингового візиту до Менської виправної колонії №91Тюрма за лайки? Як в Україні карають за виправдовування російської агресії

Комітет з питань свободи слова підтримав проекти про інформацію та про доступ до публічної інформації

16.12.2010    джерело: www.telekritika.ua
«Відповідно до політичних домовленостей, ми внесемо на розгляд депутатів ці два проекти пакетом, розглянемо і ухвалимо. Обидва законопроекти мають всі шанси бути ухваленими конституційною більшістю», - зазначила доповідач з цього питання Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів).

15 грудня 2010 року на черговому засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації його члени одноголосно підтримали законопроекти № 2763 «Про доступ до публічної інформації» та № 7321 «Про інформацію».  Зокрема проект № 2763 рекомендується до повторного другого читання, а № 7321 - до другого читання.

 «Відповідно до політичних домовленостей,  ми внесемо на розгляд депутатів ці два проекти пакетом, розглянемо і ухвалимо. Обидва законопроекти мають всі шанси бути ухваленими конституційною більшістю», - зазначила доповідач з цього питання Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів). Також вона подякувала представникам від громадськості, які працювали в робочій групі з удосконалення цих законопроектів, а саме Дмитру Котляру, Тарасу Шевченку, Роману Головенку, Сергію Лещенку, Єгору Соболєву, Ганні Красноступ та іншим.

Нагадаємо, що узгоджені законопроекти парламент може розглянути вже цього пленарного тижня.

Як повідомив голова Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, переговорна група з доопрацювання законопроектів завершила роботу над проектами закону «Про доступ до публічної інформації» (№2763) та нової редакції закону «Про інформацію» (№7321).

Законопроект №7321 спершу називався «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо забезпечення доступу до публічної інформації, був внесений Оленою Бондаренко, Володимиром Ландіком (фракція Партії регіонів) та Юрієм Стецем («НУ-НС»), і тепер стане новою редакцією закону «Про інформацію». 

Член комітету Олена Бондаренко зазначила, що наразі внесені всі правки, і в учасників переговорної групи не залишилося жодних суперечностей: «Ті, законопроекти, які будуть винесені у зал, влаштовують і громадськість, і третій сектор, і журналістів, і владу». 

http://telekritika.ua/news/2010-12-15/58416

 Поділитися