MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Переслідування істориків: Звільнено з роботи дослідника Голодомору Геннадія ІванущенкаВлада почала тиснути на відомого історика, який вивчає Голодомор?Гриф «таємно» на справі Забілого - обмеження його права на захистАбсурд і реальністьЗвернення української наукової спільноти стосовно затримання Руслана ЗабілогоНе визнавати ‘фарс Кремля’Як наука опирається тиранії. Дайджест російських протестівЗасудили 15 військових РФ, які утримували 368 жителів села Ягідного у шкільному підвалі Невидимі бранці КремляВідсутність права і міжнародного контролю — що відбувається в російському полоні з українськими цивільними?Пропутінські заклики та війна проти українського збіжжяУ Росії вербують увʼязнених жінок воювати проти України11 депортованих до РФ дітей мають повернутися до України (оновлено)Російсько-українська війна: що таке фільтрація?Іл-76, масований обстріл, незаконне всиновлення українських дітей — підсумки тижняПідземний дитсадок, замінована АЕС, обстріл Донецька — підсумки тижняСвятвечір у Херсоні, суди над українськими полоненими, хімічна зброя — підсумки тижня‘Я бачив, як співробітники ФСБ вивозили українських дітей на територію Білорусі’Полоненого правозахисника Максима Буткевича тримають у колонії в так званій ‘ЛНР’Росія продовжує порушувати міжнародне гуманітарне право. Підсумки тижня

Історик оскаржує звільнення з посади директора архіву

20.12.2010    джерело: human-rights.unian.net

Суд першої інстанції відмовив відомому історику Геннадію Іванущенку у задоволенні позову про поновлення на посаді директора Державного архіву Сумської області.

Про це повідомляє сайт сумського тижневика «Панорама».

Сам Г.Іванущенко повідомив, що вже звернувся із цього приводу до Харківського апеляційного адміністративного суду. Ще один позов з вимогою скасувати розпорядження ОДА про його звільнення на даний момент розглядається в Сумському окружному адміністративному суді.

«Я маю намір йти аж до Європейського суду з прав людини. Думаю, що чим далі від Сум знаходиться суд, тим об’єктивнішим буде його рішення. Позов і складався з таким розрахунком, щоб звернутися до Європейського суду з прав людини», - заявив Г. Іванущенко.

Як повідомляв УНІАН, 11 листопада директор Державного архіву Сумської області Г. Іванущенко заявив, що влада намагається його звільнити за дослідження Голодомору і визвольного руху в Сумській області.

У свою чергу, в Сумській облдержадміністрації заявили, що не чинять тиску на директора обласного Держархіву.

2 грудня після перевірки в архіві голова Сумської облдержадміністрації Юрій ЧМИРЬ своїм розпорядженням звільнив Г.Іванущенка.

 Поділитися