MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Комітет з питань свободи слова підтримав проекти про інформацію та про доступ до публічної інформаціїРада прийняла за основу законопроект щодо забезпечення доступу до публічної інформаціїБондаренко, Мірошниченко і Шевченко узгодили остаточну редакцію закону про доступ до публічної інформаціїЖурналісти передали звернення до ЄС щодо ухвалення закону «Про доступ до публічної інформації»Підозріла старанністьЯнукович засекретив витрати на день народженняНардепи відмовилися звітувати про свої витратиРозгляд закону про доступ до публічної інформації знову затягуєтьсяФракція Януковича не дала голосів за закон, який він обіцяв ЄвропіЖурналісти закликають депутатів ухвалити закон про доступ до публічної інформаціїРада провалила закон про доступ до інформаціїБез інформації немає демократіїЧи дочекається Україна цього року закону "Про доступ до публічної інформації"?Призначення пенсії у зв’язку із втратою годувальникаНорвегія відмовила ексвагнерівцю у наданні притулку Звіт за результатами моніторингового візиту до Диканівської виправної колонії №12 Звіт за результатами моніторингового візиту до Покровської виправної колонії №17 Звіт за результатами моніторингового візиту до Харківського слідчого ізолятораЗвіт за результатами моніторингового візиту до Дніпровської виправної колонії №89Звіт за результатами моніторингового візиту до Дніпровської установи виконання покарань №4

Рада знову відклала законопроекти про доступ до інформації

23.12.2010    джерело: www.telekritika.ua
Рада мала розглянути спершу законопроект щодо забезпечення доступу до публічної інформації. Але перший віце-спікер Адам Мартинюк звернув увагу на те, що текст документу не відповідає вимогам статті 116 Регламенту ВРУ

Верховна Рада 22 грудня так і не розглянула законопроекти № 7321 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення доступу до публічної інформації)» і № 2763 «Про доступ до публічної інформації».

Рада мала розглянути спершу законопроект щодо забезпечення доступу до публічної інформації. Але перший віце-спікер Адам Мартинюк звернув увагу на те, що текст документу не відповідає вимогам статті 116 Регламенту Верховної Ради. За словами Адама Мартинюка, у висновку головного юридичного управління Верховної Ради є зауваження, що в заголовок і текст законопроекту були внесені суттєві зміни, які не розглядалися в першому читанні. Тому законопроект потребує відправлення на доопрацювання і повторне перше читання.

Як писала ТК, в процесі вдосконалення законопроекту він отримав назву «Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про інформацію"».

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко наголосив, що на розгляді перебувають два законопроекти, «які є продуктом довгої спільної роботи, і їх дуже важливо розглядати в комплексі». «При підготовці були задіяні не тільки медіаексперти, а й величезна кількість юристів. Комітет звертається до Верховної Ради з проханням підтримати обидва законопроекти», - додав він.

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив Адаму Мартинюку: «Бувають правила, а бувають винятки з правил. Ми відпрацювали ці законопроекти, у нас немає сумнівів, що їх треба приймати. Їх чекають у тому числі представники ЗМІ. Якщо в когось є зауваження по 116-й статті, нехай письмово їх напишуть. Давайте проголосуємо!».

Зрештою, Адам Мартинюк поставив на голосування питання про можливість розгляду законопроекту № 7321 щодо доступу до публічної інформації. Але ця пропозиція набрала лише 217 голосів.

 «Зробіть так, щоб не випирала 116-та стаття, і тоді ми його приймемо. Будь-які ваші намагання протягнути закон не отримали навіть підтримки Верховної Ради», - сказав пан Мартинюк Олександру Єфремову.

Також Адам Мартинюк наголосив, що це не був розгляд законопроекту. «Ми будемо розглядати, але прохання, щоб була не порушена 116-та стаття», - додав він.

Одразу після цього перший віце-спікер оголосив завершення засідання Ради. Законопроект № 2763 «Про доступ до публічної інформації» так і не був поставлений на голосування.

 Поділитися