MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Суд заборонив Міносвіти підписувати контракт із обраним ректором ДонНУДепутати просять ГПУ перевірити заяву донецьких журналістів про порушення їхніх правСуд скасував результати виборів ректора ДНУУ Донецьку побили дружину ректора університетуРектор УКУ закликає Міносвіти визнати здобутки академічної спільноти НаУКМАВідкритий лист Президента НаУКМА Сергія КвітаВійна з темрявою. Підсумки тижняНевидимі бранці КремляКатування священників, знищення храмівНічого святогоКати з Вовчанського агрегатного заводу: оголошено нові підозриЕвгений Захаров отдаст Премию Гавела на зубные протезы пострадавшим от пыток россиянЄвген Захаров віддасть Премію Гавела на зубні протези катованимОзброїмо Україну! Відкритий лист правозахисників до урядів та громадянського суспільства вільних і демократичних країнРФ скоїла понад пів тисячі злочинів проти українських журналістів і медіа від 24.02.2022 ‘Парламент не місце для дискусій…’ Дайджест російських протестівІдеолога ‘денацифікації’ України засудили до 10 років позбавлення воліКниги під ударом. Підсумки тижняБільшість доказів проти мене — самообмова, вибита під тортурами. Інтерв’ю з Григорієм СінченкомЗаклик врятувати життя Сергія Троцька

«Незрозуміла гра» з третім кандидатом на посаду ректора ДонНУ

28.12.2010    джерело: www.radiosvoboda.org
Ольга Доровських
Боротьба за посаду ректора ДонНУ перейшла в судову площину. Тим часом запропонований Міносвіти Петро Єгоров, який програв вибори, залишається виконувачем обов’язків ректора вишу на невизначений термін

Боротьба за посаду ректора Донецького національного університеті перейшла в судову площину. 27 грудня Київський окружний адміністративний суд мав розглянути позов до Міністерства освіти від полковника міліції Олександра Користіна, який стверджує, що був третім кандидатом на посаду ректора університету, але його кандидатуру проігнорували.

Минулого тижня суд заборонив міністерству освіти призначати ректором Донецького національного університету обраного трудовим колективом на цю посаду професора Юрія Лисенка. Про це повідомила його адвокат Катерина Кутня.
«Не просто призупинено рішення конференції, а, дослівно, «заборонено» підписувати контракт із Лисенко Юрієм Григорович у зв’язку з тим, що відкрито провадження за позовом Користіна Олександра», – сказала Кутня.
Третій кандидат на посаду ректора – Олександр Користін – полковник міліції і завідувач кафедри економічної безпеки Національного університету внутрішніх справ України. Його кандидатуру нібито забули розглянути під час виборів. В міністерстві дійсно не знали про існування третього кандидата, оскільки заступник міністра Євген Сулима, що був присутній на виборах ректора, офіційно озвучив лише дві кандидатури на посаду ректора.
За таких умов, запропонований Міносвіти Петро Єгоров, який програв вибори, залишається виконувачем обов’язків ректора вишу на невизначений термін.
У Донецькому університеті кажуть, що не чули про третього кандидата і навіть ніколи його не бачили. Окрім цього, досі міністерство не повідомило університет про те, що рішення трудового колективу не діє. Про це від імені Петра Єгорова сказала начальник юридичного відділу ДонНУ Альбіна Фурман.
«Жодних документів від міносвіти я не отримувала і говорити про якогось третього кандидата я не можу. У мене немає цих документів. Про все дізнаємось з преси», – зауважила Фурман.
Розчарування року
Попри це напередодні судового засідання керівництво вишу оприлюднило заяву, в якій закидає пресі поширення неправдивої інформації про вибори ректора. А головний юрист вишу Альбіна Фурман закликала вважати чутками інформацію про те, що кримінальна справа проти дружини Юрія Лисенка, бухгалтера університету Тетяни Лев, а також її побиття двома невідомими, які кричали «Це тобі за чоловіка!», є спробою тиску на обраного колективом вишу кандидата. При цьому, Фурман звинуватила Тетяну Лев у нецільовій витраті державних коштів. Зараз робота бухгалтерії ДонНУ майже повністю паралізована, від чого страждають і викладачі, і студенти.
Місцева влада назвала ситуацію в ДонНУ «розчаруванням року».
«Там іде якась незрозуміла велика гра. Швидше б вона закінчилась. Таке положення не принесе користі такому вищому навчальному закладу», – говорить мер Донецька Олександр Лук’янченко.
Тим часом, від 1 січня в університеті планують запровадити суворий пропускний режим, який має захистити спокій студентів і викладачів під час сесії.

 Поділитися