MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

За "легке" побиття депутатів порушили кримінальну справу

30.12.2010    джерело: www.pravda.com.ua

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом побиття депутатів в залі парламенту 16 грудня цього року.

Про це в середу повідомляє прес-служба ГПУ.

"Прокуратурою м. Києва порушено кримінальну справу за фактом заподіяння легких тілесних ушкоджень народним депутатам 16 грудня цього року", - сказано в повідомленні

В документі зазначається, що під час розслідування у кримінальній справі за фактом інциденту 16 грудня у Верховній Раді було призначено і проведено судово-медичні експертизи народним депутатам, які звернулися за медичною допомогою.

"Згідно з висновками зазначених експертиз встановлено заподіяння трьом із них легких тілесних ушкоджень, які спричинили короткочасний розлад здоров’я", - зазначається в повідомленні.

"За цим фактом прокуратурою Києва порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 125 КК України, яку об’єднано в одне провадження з попередньою кримінальною справою", - зазначається в документі.

Прес-служба додала, що наразі проводяться необхідні слідчі дії, спрямовані на встановлення всебічного, повного і об’єктивного дослідження обставин справи.

Як відомо, раніше Генпрокуратура порушила кримінальну справу "за фактом втручання в діяльність державних діячів з метою перешкоджання виконання ними службових обов’язків", тобто за блокування роботи парламенту.

 Поділитися