MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Погоджувальна комісія схвалила розсекречення Генплану Луганська

30.12.2010    джерело: www.civicua.org
Конструктивна робота Погоджувальної комісії є спільним успіхом громадські та міської ради

28 грудня 2010 року, у великій залі Луганської міської ради відбулося друге засідання Погоджувальної комісії щодо обговорення спірних питань проекту Генерального плану м. Луганська.

На засіданні були присутні 63 члени комісії із 84 обраних. На погодження було винесено 67 спірних питань, що не були розглянуті на громадських слуханнях.

Замовник Генерального плану, в особі головного архітектора міста В’ячеслава Женеску, погодився із більшістю пропозицій громадськості. Зокрема головний архітектор міста пообіцяв, що до 15 січня 2011 року розсекречена версія Генерального плану міста буде опублікована у місцевих ЗМІ.

Міська рада також погодилася виключити з Генерального плану забудову міського лісопарку, розташованого на перехресті вул. Гастелло, Оборонна і до меморіального комплексу «Гостра Могила».

На пропозицію мешканців Малої Вергунки Погоджувальна комісія більшістю голосів проголосувала за зміну цільового призначення земель, на яких зараз знаходяться підприємства Східного промислового району міста. За рішенням Комісії промислові об’єкти мають бути замінені парково-рекреаційною зоною.

Комісія проголосувала за виключення із Генерального плану реконструкції містечка Щорса, що передбачала знос 2-поверхових будинків та спорудження будівельного комплексу «Сокол». Також із Генерального плану була виключена забудова по вул. Інтернаціональна 47, 49, а на зазначеній території погоджено створення буддійського культурного центру та музею.

Більшість інших питань, що були винесені на розгляд комісії теж були вирішені з урахуванням думки громадськості.

«Конструктивна робота Погоджувальної комісії є спільним успіхом громадські та міської ради. Проте ми свідомі можливих несподіванок і громадськість контролюватиме внесення змін до проекту Генерального плану міста відповідно до ухвалених рішень», - коментує результати роботи Погоджувальної комісії голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко.

Довідково:

Конструктивній роботі Погоджувальної комісії передувала велика організаційна робота громадськості. В неділю, 26 грудня, громадськими організаціями міста було проведено понад п’ятигодинне засідання, в ході якого було узгоджено позиції та сформулювано пропозиції до проекту Генерального плану мыста. Значну роботу щодо узгодження позицій громадськості та Управління містобудування та архітектури Луганськоъ міської ради було зроблено членом ради Східноукраїнського центру громадських ініціатив Віктором Філіпповським.

Прес-центр Східноукраїнського центру громадських ініціатив,
30-й квартал, буд. 2, кв. 14, м. Луганськ, 91005,
тел. (0642)491374,
e-mail: [email protected] ,
веб-стрінка: www.totalaction.org.ua


Джерело : Східноукраїнський центр громадських ініціатив

 Поділитися