MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

ДБР завершило розслідування у справі МайдануПро кримінальне переслідування колишнього Голови НацбанкуЗа час російської окупації у Криму були зафіксовані 24 випадки переслідування дітейПолітичні частушки та сніговики-пікетники — дайджест російських протестівЗакликаємо ратифікувати Римський статут — звернення Євромайдан SOSВисновок щодо політичних мотивів кримінального переслідування та порушень прав людини у кримінальному провадженні Костянтина Жеваго Справи Майдану: Засуджено двох ексберкутівців‘Про адвоката ніхто й не згадував’: правозахисник Володимир Яворський розповів про переслідування в Білорусі його та Тетяни Гацури-ЯворськоїВисновок щодо політичних мотивів кримінального переслідування та порушень прав людини у справі Сергія ПашинськогоМоніторингова місія ООН про переслідування у Криму та на ДонбасіООН: прогрес у справах Майдану малопомітнийСправи Майдану: «Ексберкутівці», які повернулися в Україну, залишаються підсуднимиУ селі в Дніпровському районі стався вибух на дитячому майданчикуСуттєвих зрушень у розслідуванні справ Майдану та подій 2 травня 2014 року в Одесі не відбулосяНа сміттєзвалищі у Сєвєродонецьку відсутні майданчики для збору сміттяВинні в побитті сотень журналістів під час Євромайдану залишаються непокаранимиРодини загиблих на Майдані звернуться до ЄСПЛYouTube вимагає від «Крим.Реалії» видалити відеозапис про переслідування кримчан«У нас є відео кожної секунди в кожній точці Майдану», — ЛуценкоКрим: Суд припинив кримінальне переслідування активіста

«Підприємницький Майдан розвіяв гіпнотичний страх перед владою»

02.01.2011    джерело: www.radiosvoboda.org
Галина Терещук
2010 приніс страх в душі українців. Переслідування українських політиків, на думку політичного дисидента Мирослава Мариновича, це намагання влади посіяти страх серед людей. Підприємницький Майдан розвіяв цей страх.

Львів – Колишній дисидент, один із співзасновників української Гельсінської групи, правозахисник і публіцист Мирослав Маринович, підсумовуючи рік, що минає, зазначив Радіо Свобода, що 2010 приніс страх в душі українців. Переслідування українських політиків, на думку політичного дисидента Мирослава Мариновича, це намагання влади посіяти страх серед людей.

– Пане Мариновичу, яким видався для Вас рік, що минає?

– Цей рік приніс для мене дві несподівані екстреми. Перша, це страх, який опанував, навіть можна сказати, скував душу народу після того, коли влада спробувала такими символічними, знаковими засобами відновити в душі людей страх 1937 року. Страх, не знаю, й 1933 року. Бо в історії України важко назвати лише один рік, який був би символом страху і народної трагедії. Я був неготовий до того, що той страх так може швидко заповзти у людські душі. Це мене цілковито приголомшило.

З іншого боку, підприємницький Майдан – це була інша екстрема.

– Але сьогодні підприємців переслідують і їх не так багато людей підтримали.

– Для мене цей майдан є дуже успішним. Не тому, що добився змін у Податковому кодексі. Мені здається, що цей майдан подолав той страх, який був на початку року. Після майдану люди можуть коритися владі, але в мене таке враження, що вони перестали так панічно боятися її, так гіпнотично боятися. Цей гіпнотичний страх зник. Ясна річ, далі шаленіють злочинці, яких підсилають для того, щоб розправлятися чи то з журналістами, чи то з іншими людьми, які піднімаються на якийсь протест. Але сталося щось дуже важливе, дуже для мене визначальне. І оці дві віхи вони для мене визначили амплітуди цього року. З одного боку – страх, а з другого – звільнення від цього страху.

 Поділитися