MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Катування священників, знищення храмівЄвген Захаров: 99% затриманих росіянами пройшли через катування, попри вік та статьПольща-Україна: будувати мости, а не бар’єриВійна проти мистецтва. Війна проти життя. Підсумки тижня‘Катування вчинялися з такою жорстокістю, що призводили до смерті’, — Комісія з розслідування порушень в УкраїніДворівнева система тортур: катування українців у Харківській області під час окупаціїРосгвардійцю, якого заочно судять за катування мешканців Херсона, оголосили нову підозруПерший дзвоник під час війни. Підсумки тижня‘Масові побиття та катування’, — звіт за результатами моніторингового візиту до Олексіївської виправної колонії №25 Катування та рабська праця: Росія планує побудувати десятки нових в’язниць для українців — APНачальника Росгвардії та його підлеглих заочно судитимуть за катування мешканців ХерсонаСлідство встановило особи трьох російських командирів, причетних до ракетного удару по Кременчуку Катування українських військовополонених та цивільних ув’язненихЯдерний тероризм, катування у корекційному садочку, резолюція Європарламенту — підсумки тижня‘Відпустиш дроти — тобі кінець’: мешканець Балаклії розповів про катування у полоні Злочин без строку давності: поки правоохоронці знаходять нові катівні, в Україні набув чинності закон про посилення відповідальності за катуванняЗасуджені за катування: в Україні вперше винесли вирок за воєнні злочини, скоєні в окупованому КримуЗа 5 металічних стовпчиків — 5 років катування без ліків і операції? «Маріуполь все одно буде українським» — дружина військового Юлія БелейЯкщо ви вчинили катування і залишилися на свободі ― це не ваша заслуга, а наша робота

Журналист "5 канала" госпитализирован из-за избиения милиционерами в Полтаве

30.01.2011    джерело: un.ua
Повідомлення "Українських новин", 30 січня, 17:11

25-летний журналист представительства "5 канала" в Полтаве Юрий Стеценко госпитализирован 28 января вследствие избиения сотрудниками Полтавского городского управления Управления Министерства внутренних дел в Полтавской области.

Об этом Українським Новинам сообщил сам Стеценко.

По его словам, 28 января около 15:00 он был похищен сотрудниками уголовного розыска милиции возле здания Полтавского горуправления юстиции по улице Стешенко, 6.

"Когда я вышел из юстиции, ко мне подбежали двое неизвестных... несколько раз ударили по голове, от чего я потерял сознание", - сказал Стеценко.

Когда он пришел в себя, то увидел что находится в автомобиле Daewoo серого цвета, и известный ему сотрудник уголовного розыска Артем Мочалов подвозит его к черному ходу здания горотдела милиции по улице Сковороды, 2-Б.

"Они затащили меня на второй этаж в свой кабинет и отключили мой мобильный телефон", - сказал Стеценко.

Сотрудники милиции требовали от журналиста написать явку с повинной о краже трактора.

После того, как журналист отказался написать соответствующее заявление, милиционеры в течение 4 часов избивали его по голове и телу со стороны спины.

Когда журналист предъявлял им свое удостоверение, милиционеры лишь смеялись в ответ.

Впоследствии Стеценко был отпущен, а затем госпитализирован в хирургическое отделение 2-й горбольницы Полтавы, где врачи установили у него перелом ребра, сотрясение мозга, многочисленные ушибы мягких тканей на животе и спине.

Отец журналиста подал жалобы на незаконные действия работников милиции в прокуратуру Полтавы, управления Службы безопасности Украины и Министерства внутренних дел в Полтавской области.

Начальник отдела по связям с общественностью УМВД в Полтавской области Юрий Сулаев подтвердил Українським Новинам факт избиения журналиста, добавив, что на данный момент сотрудники отдела внутренней безопасности областного УМВД расследуют этот факт.

 

 Поділитися