MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Жорстоке побиття засудженого Стрижевської виправної колонії №81

13.02.2011   
Андрій Діденко
Звернення до державних посадовців і журналістів

Як стало відомо з неперевірених, але різних джерел, 11 лютого 2011 року приблизно об 11 годині в виправній колонії №81 (село Стрижавка Вінницького району Вінницької області) представниками адміністрації закладу був жорстоко побитий засуджений 3-го відділення Котолупенко Віктор, який хворіє на ВІЛ-інфекцію.

Вказаний засуджений був побитий прапорщиком Пічугіним. Сам прапорщик спровокував це побиття, він почав публічно принижувати засудженого з застосуванням непристойних висловлювань:"бидло", "півень" і таке інше. Засуджений у відповідь наголосив "не дозволяйте собі застосовувати зайві речі". Після цього прапорщик Пічугін примусово повів Котолупенка на вахту, де засудженого жорстоко по-звірячому побили. Там були присутні й інші прапорщики, але їх прізвища поки що не відомі. Але прапорщик Пічугін найактивніше катував засудженого. Потім  знепритомного і скривавленого Віктора винесли із приміщення вахти і сховали в медичній частині колонії,   де  він зараз знаходиться, і є всі підстави вважати, що Котолупенку прапорщиком Пічугіним та іншими представниками персоналу виправного закладу були спричинені тілесні ушкодження.

Крім того Котолупенко потребує негайної медичної допомоги як хворий на ВІЛ-інфекцію.

Також нам стало відомо, що в колонії №81 останнім часом почастішали випадки побиття засуджених представниками адміністрації установи.

Харківська правозахисна група закликає органи прокуратури, Державної пенітенціарної служби активно відреагувати на факти порушення прав людини в виправній колонії №81, ретельно перевірити факт побиття засудженого Котолупенка Віктора, вжити адекватних заходів державного реагування.

Закликаємо журналістів надати широкий розголос даної інформації.

 

Координатор програм Харківської правозахисної групи Андрій Діденко

 Поділитися