MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Луганська влада замовила справу на Ірину Магрицьку?

14.02.2011    джерело: maidan.org.ua
Василь Овсієнко
На думку автора, луганські можновладці не тільки мають за героїв сталінських катів, але й діють щодо своїх опонентів їхніми ж методами.

Доцент Східноукраїнського національного університету Ірина Магрицька нещодавно видала й презентувала книжку «Справжній Ворошилов» та опублікувала в луганській обласній газеті «Свободный репортер» (№ 3, 4 за 2011 р.) статтю «Луганці повинні знати своїх антигероїв: К. Є. Ворошилов». У цих публікаціях вона розвінчала міф про «червоного маршала», який насправді був ініціатором знищення донського козацтва в 1921 році, який заявив на ХVII з’їзді ВКП(б): «Ми пішли спочатку свідомо на голод, тому що нам потрібний був хліб», який був ініціатором винищення перед Другою світовою війною 36 тисяч офіцерів Червоної Армії, серед яких були 3 маршали, 15 командувачів армій та 60 командувачів корпусів, 4 адмірали, що стало однією з причин нищівної поразки Червоної Армії в 1941 році і втрати кількох мільйонів убитими й полоненими.

Ірина Магрицька єдина в Луганській області запротестувала проти гучного відзначення за ініціативою Партії регіонів 130-го ювілею Ворошилова, після чого в області заговорили про третє перейменування Луганська на Ворошиловград (див. про це у статті Олександра Крамаренка: http://radiosvoboda.org/content/article/23 05191.html).

Не довго думаючи, луганські регіонали при владі дали протизаконне завдання міліції шукати компромат на Ірину Магрицьку. Міліція вже опитала її сусідів, який вона веде спосіб життя, з ким спілкується, чи вживає алкоголь і наркотики.

Луганська міліція не вперше проявляє інтерес до особи І. Магрицької. Понад два роки тому люди у формі також опитували її сусідів з надією знайти компромат на активістку Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, голову Луганської обласної філії Асоціації дослідників голодоморів в Україні, нагороджену орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня. Бо тоді вона створила документально-публіцистичний фільм про Голодомор на Луганщині «Закляття безпам’ятства» (http://paralel-media.com.ua/p29213.html), який дуже не сподобався нащадкам організаторів Голодомору, які тепер при владі.

Отже, луганські можновладці не тільки мають за героїв сталінських катів, але й діють щодо своїх опонентів їхніми ж методами.

14.02. 2011

 Поділитися