MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Петиція за звільнення Анатолія Могильова з посади міністра внутрішніх справ

14.03.2011    джерело: www.opir-ua.org
Ми, українські громадяни, вважаємо, що за час, протягом якого МВС України очолює А.В.Могильов, спостерігається планомірна деградація інституту правоохоронних органів... Збір підписів.

Вимагаємо звільнити Анатолія Могильова з посади міністра внутрішніх справ

 

Президенту України

Януковичу В.Ф.

 

Ми, українські громадяни, вважаємо, що за час, протягом якого Міністерство внутрішніх справ України очолює Анатолій Володимирович Могильов, спостерігається планомірна деградація інституту правоохоронних органів. Зокрема, різко зросла порівняно з минулими роками кількість неправомірних дій з боку правоохоронців щодо українських громадян та іноземних гостей нашої держави, збільшилася кількість випадків несанкціонованих затримань українських та іноземних громадян з боку працівників міліції.

Резонансні правопорушення, а саме,   побиття міліціонерами працівників ЗМІ, зокрема, Юрія Стеценка з Полтави, Артема Фурманюка з Донецька, працівників видання «Свободная Одесса» і досі не отримали належної правової оцінки з боку керівництва правоохоронних органів, і передусім МВС. Розслідування цих злочинів просувається дуже повільно. Неналежне ставлення до журналістів з боку міліції не залишилось поза увагою міжнародних організацій. Не в останню чергу через втручання працівників МВС у діяльність ЗМІ Україна спустилася на 131-е місце в рейтингу «Репортери без кордонів» - нижче Іраку.

За період перебування Анатолія Могильова на посаді міністра побільшало випадків загибелі наших громадян у міліцейських відділках. Деякі з таких випадків за своєю суттю дуже скидаються на вбивства, зокрема, загибель у квітні 2010 р. в Шевченківському РУВС м. Києва студента Ігоря Індила. Тільки з березня по жовтень  минулого року, за офіційною статистикою МВС, у відділках загинули 28 осіб. За неофіційними ж даними, таких випадків більше чотирьох десятків.  Більшість із цих смертей, особливо тих, що сталися в столиці, не розслідуються належним чином, а в окремих випадках просто саботуються правоохоронними органами.

МВС перетворилось на репресивний інструмент, за допомогою якого переслідуються громадські активісти та опозиційні політики. Незаконні затримання, обшуки, «профілактичні бесіди» повертають країну до тоталітарного минулого.

Корупція та зловживання владою з боку міліцейських чиновників стали  поширеним,   майже узаконеним явищем, яке ганьбить нашу країну і вбиває будь-які сподівання українських громадян на справедливий захист державою їхньої безпеки та прав.

Враховуючи всі наведені обставини, вимагаємо від Вас найближчим часом усунути вище керівництво МВС на чолі з Анатолієм Могильовим від виконання своїх обов’язків.

 

 

P.S. Петиція разом з підписами буде публічно передана в Адміністрацію Президента України В. Януковича.

Приєднатися до петиції можна ТУТ

 Поділитися