MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Білорусі затримали трьох українських правозахисників

28.05.2011   
Трьох українців затримано під час правозахисної конференції у Мінську. Про це повідомили у Київському інформаційному центрі Комітету міжнародного контролю.

«Близько півгодини тому надійшла інформація про те, що в Мінську в офіс Білоруського народного фронту, де відбувався семінар на тему реформи органів внутрішніх справ, прийшли співробітники міліції. Вони затримали трьох громадян України, одного громадянина Росії та голову Білоруського гельсінського комітету Олега Гулака», - йдеться в повідомленні.

Усі затримані були доправлені для перевірки документів та встановлення особи. В даний момент зв’язку із затриманими немає, зазначили в інформаційному центрі.

Серед затриманих українців: Вадим Пивоваров, Олег Мартиненко, Алла Благая - представники Всеукраїнської громадської організації "Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів".

Усі вони приїхали сьогодні до Мінська для участі у правозахисній конференції.

Про затримання був повідомлений посол України в Республіці Білорусь.

Нагадаємо, раніше у Білорусі вже затримували українських правозахисників, зокрема, члена Української Гельсинської спілки з прав людини Володимира Чемериса. Крім того, заборонили в’їзд у Білорусь правозахисникам Марії Цапок, Максиму Кицюку, Михайлу Каменєву.

УНІАН

28 травня, 2011

 Поділитися