MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Грантовий конкурс «Захист прав людини через посилення спроможності правозахисних організацій»

29.07.2011    джерело: csdp.org.ua
До участі в конкурсі запрошуються правозахисні організації, що зареєстровані та діють в таких областях: Донецька, Кіровоградська, Львівська, Луганська, Херсонська, Хмельницька та Чернігівська.

Проект ПРООН «Розвиток громадянського суспільства» оголошує грантовий конкурс для організацій громадянського суспільства (ОГС) у семи областях України за темою «Захист прав людини через посилення спроможності правозахисних ОГС» (3-й тур).

До участі в конкурсі запрошуються громадські та благодійні організації, які мають досвід у правозахисній діяльності, зареєстровані та діють в таких областях: Донецька, Кіровоградська, Львівська, Луганська, Херсонська, Хмельницька та Чернігівська.

Основними завданнями даного конкурсу грантів є:

 

-         підвищення організаційної та професійної спроможності ОГС, що працюють у сфері захисту прав людини, особливо – їх здатності брати участь у процесі підготовки Універсальних періодичних оглядів в рамках діяльності Ради ООН з прав людини, а також у підготовці інших незалежних звітів щодо стану прав людини в Україні;

-       поширення успішного досвіду правозахисної діяльності серед правозахисних організацій країни;

-         покращення доступу до правосуддя та дотримання прав людини в цільових регіонах;

-         покращення обізнаності цільових груп та громадськості загалом про їхні права та шляхи їх захисту;

-         підвищення рівня дотримання прав людини органами влади, органами МВС та Державної пенітенціарної служби України;

 

Проект ПРООН здійснюватиме оцінювання та відбір проектних пропозицій, моніторинг виконання грантових проектів, та аналіз звітів та організацію тренінгів для грантоотримувачів. Фінансування для відібраних ОГС буде надаватися безпосередньо ПРООН на підставі договорів між ПРООН і переможцями конкурсу. Розклад інформаційних сесій в цільових областях буде оголошено пізніше.

 

Максимальна сума гранту становитиме 120000 гривень, а тривалість грантових проектів – до 7 місяців. Попередньо очікується, що буде надано по 2 гранти на область.

 

Останній термін подання проектних пропозицій -16:00, 22 серпня 2011р.

Питання стосовно цього конкурсу можна надсилати електронною поштою на адресу:  [email protected]. Проект ПРООН «Розвиток громадянського суспільства» буде періодично розміщати узагальнені відповіді на отримані питання на своїй веб-сторінці. Телефонні консультації не надаватимуться.

Запрошення до участі в конкурсі грантів можна завантажити з прикріпленого документу.

ЗАПРОШЕННЯ ДО УЧАСТІ В КОНКУРСІ ГРАНТІВ (pdf - 550 Kb)

 Поділитися