MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Через прокуратуру вимагаємо від чернігівської влади виконання Закону «Про доступ до публічної інформації»

06.09.2011    джерело: www.civicua.org
Прес-служба Чернігівської МГО «Освітній центр «Ініціатива»
Чернігівський «Освітній центр «Ініціатива» звернувся до Чернігівської обласної прокуратури із заявою про порушення Чернігівською міською радою законодавства про доступ до публічної інформації.

Чернігівська міська громадська організація «Освітній центр «Ініціатива» звернулася до Чернігівської обласної прокуратури із заявою про порушення Чернігівською міською радою законодавства про доступ до публічної інформації.

Справа в тому, що після вступу в дію Закону України «Про доступ до публічної інформації» на сайті Чернігівської міської ради так і не з’являються всі проекти рішень та рішення міської ради – більшість з них, які стосуються земельних питань, на сайті відсутні. Хоча Закон України "Про доступ до публічної інформації" прямо зобов’язує Чернігівську міську раду оприлюднювати всі без виключення проекти рішень та рішення ради.

Представники ЧОЦ «Ініціатива» неодноразово публічно зверталися до представників міської влади, зокрема, чернігівського міського голови Олександра Соколова, щодо усунення порушень та оприлюднення всієї інформації. Проте, чиновники, посилаючись на захист персональних даних, що містяться в земельних рішеннях, говорили про неможливість оприлюднення таких рішень на сайті ради.

Вичерпавши всі можливі публічні аргументи впливу на міську владу Чернігова, ЧОЦ «Ініціатива» звернулася до прокуратури, як гаранта дотримання законодавства

"Ініціатива" сподівається, що принаймні прокуратура примусить Чернігівську міську раду до більшої відкритості та прозорості.

В додатку текст заяви.

Автор : Прес-служба Чернігівської міської громадської організації «Освітній центр «Ініціатива»

Додатки:
Прокурору Чернігівської області - заява  ( doc, 89 Kb )  

 Поділитися