MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Стрілянина в харківському офісі «Патріота України»: нові подробиці

24.08.2011    джерело: tsn.ua
Напередодні в центрі Харкова в офіс організації «Патріот України» на вулиці Римарській, 18, увірвався невідомий і відкрив стрілянину з пістолета з гумовими кулями. Повідомлялося про трьох постраждалих.

Напередодні в центрі Харкова в офіс організації «Патріот України» на вулиці Римарській,  18, увірвався невідомий і відкрив стрілянину з пістолета з гумовими кулями. Повідомлялося про трьох постраждалих.

Чоловік, який вчинив стрілянину у харківському офісі Громадської організації «Патріот України» перебуває у лікарні у важкому стані. Про це дізналися журналісти ТСН.

Як стало відомо, сутичка сталася між колишнім афганцем і активістами організації. Чоловіки не змогли про щось домовитися, один дістав травматичну зброю, інші – молоток та ніж. Всіх трьох медики госпіталізували до лікарні невідкладної хірургії. Наразі двоє з поранених і досі непритомні.

За словами очевидців, кремезний чоловік у чорному зайшов до офісу, викликав на розмову активістів організації «Патріот України», а потім розстріляв їх упритул гумовими пулями. На стінах й досі видно плями крові. Вже за 10 хвилин до місця подій з’їхалася вся міліцейська верхівка Харкова.

48-річний харків’янин, колишній «афганець», який вчинив стрілянину, з черепно-мозковою травмою і ножовими пораненнями був екстрено направлений в реанімацію. Чоловік досі не опритомнів, а отже допитати його правоохоронці не мали змоги. Наразі погіршився і стан здоров’я поранених активістів.

В організації впевнені, що вчорашня стрілянина – провокація силовиків і продовження столичних заворушень. Мовляв, усіх членів харківського осередку відразу після інциденту відвезли до міліції і протримали на допитах цілу ніч. А правоохоронці тим часом начебто обшукали офіс, після чого зникли фінансові документи.

Натомість, у міліції заявили, що знайшли не папери, а незареєстровану зброю – з десяток димових шашок і ножі.

 Поділитися