MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Сьома Глобальна конференція журналістів-розслідувальників

05.10.2011    джерело: www.civicua.org
13–16 жовтня 2011 року Київ прийматиме найвідоміших журналістів-розслідувальників світу. За акредитацією для преси можна звертатися до 12 жовтня

З 13 по 16 жовтня 2011 року Київ прийматиме найвідоміших журналістів-розслідувальників світу. Це вже сьома професійна зустріч, яка стала можливою завдяки підтримці центрів журналістських розслідувань Норвегії, Німеччини, Канади, Швеції, США, Румунії та багатьох інших країн. Конференція журналістів-розслідувальників покликана забезпечити медійникам обмін досвідом, інформацією та контактами, а також сприяти налагодженню постійних зв’язків і співпраці з іноземними колегами.

Глобальна Конференція журналістів-розслідувальників (Global Investigative Journalism Conference – GIJC) стартувала 2001 року у Данії і з того часу проходить з регулярністю раз на 18 – 24 місяці. Цьогорічна Конференція вперше відбуватиметься у Східній Європі. Про участь у ній заявили вже понад 450 журналістів з близько 40 країн. Серед них найвідоміший єгипетський журналіст Хані Шукралла із доповіддю про досвід роботи під час революції в його країні, британський журналіст Нік Девіс, який розповість про деталі відомого розслідування газети The Guardian щодо нелегального прослуховування, використаного журналістами таблоїду News of the World з холдингу Руперта Мердока. Також під час конференції GIJC відбудуться панельні дискусії з питань висвітлення організованої злочинності, корупції та дослідження офшорних рахунків, транснаціональних розслідувань та використання сучасних технічних засобів в роботі журналіста-розслідувальника і т.д.

Організаторами GIJC були передбачені стипендії для участі журналістів із пострадянських країн. На конференції працюватимуть 15 волонтерів-перекладачів, які полегшуватимуть комунікацію учасників під час дискусій та у позааудиторний період. В рамках конференції також відбудеться вручення нагород The Daniel Pearl Award та The Global Shining Light Award, що є найпрестижнішими нагородами для журналістів-розслідувальників в світі.

Додаткова інформація та реєстрація для участі у конференції на сайті: gijc2011.org

За акредитацією для преси просимо звертатися письмово до 18:00, 12 жовтня одночасно на обидві адреси з темою листа «акредитація для преси», вказуючи прізвище, ім’я, контактний телефон, назву ЗМІ:
Катерина Лаба, Інститут розвитку регіональної преси, Київ, Україна: [email protected]
Хенрік Кауфхольц, Міжнародний координатор центру підтримки журналістських розслідувань у Східній Європі „Scoop”, Копенгаген, Данія: [email protected]

На жаль, з огляду на кількість учасників конференції ми зможемо акредитувати не більше 50 журналістів. Акредитовані журналісти отримають підтвердження на свій емейл.

Лише за наявності вільних місць на конференцію можна буде акредитуватись особисто 13 жовтня до 10:00 в Конгрес-холі Президент Готелю за адресою: Київ, вул. Госпітальна, 12.


Джерело : Інститут розвитку регіональної преси

 Поділитися