MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Проф. Керстин С. Йобст «Колективна пам’ять про національні трагедії в Україні: приклади Голодомору та Чорнобиля». Публічна лекція (АНОНС)

15.10.2011   
«Вимовним» великий український голод став лише внаслідок наступної катастрофи, що зачепила не тільки українську націю,– аварії на чорнобильському атомному реакторі. 26 жовтня о 18:00, ГО «Поступ» (Харків).

Німецька служба академічних обмінів
Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні
Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Україні
За підтримки громадського об’єднання «Поступ»

запрошують на публічну лекцію
професорки Керстин С. Йобст (Німеччина)

«Колективна пам’ять про національні трагедії в Україні:
приклади Голодомору та Чорнобиля»

що відбудеться
26 жовтня о 18:00
в приміщенні громадського об’єднання «Поступ»
(просп. Леніна, 2, будівля ХНУ ім. Каразіна, вхід навпроти 9 під’їзду Держпрому)

Як сприймаються дві важливі теми українських національних дебатів на Заході? Доповідь окреслює та контекстуалізує з західноєвропейської культурологічної перспективи важкий і довгий процес набуття можливості говорити про Голодомор, що є засадничою частиною української колективної ідентичності. В усьому світі трагедія голоду від початку не залишалася непоміченою. Проте як у Радянському Союзі, так і за його межами виявляли мало інтересу до оприлюднення її масштабів і наслідків. «Вимовним» великий український голод став лише внаслідок наступної катастрофи, що зачепила не тільки українську націю, – аварії на чорнобильському атомному реакторі. Крім того, доповідь окреслює функцію Голодомору в публічному політичному дискурсі після т.зв. Помаранчевої революції.

Захід проходитиме німецькою мовою з українським перекладом та відбуватиметься в межах циклу публічних лекцій з української історії, покликаних представити сучасні наукові підходи до її актуальних питань.

Керстин С. Йобст – спеціалістка з історії Східної та Центрально-Східної Європи, авторка книг «Перлина імперії. Російський дискурс Криму» (2007) та «Історія України» (2010). З 2006 року – гостьова професорка в Університеті Зальцбурґа. На даний момент читає лекції зі східноєвропейської історії та суспільств у Військовій академії Збройних сил Німеччини (Гамбурґ).

 Поділитися